Hé, pasik! Miért gondoljátok, hogy nekünk nem való ez a hobbi?

Baj, ha én nem a tipikus női hobbikat szeretem, és olyan tevékenységeket választok magamnak, amiket inkább férfiak művelnek? Ferde szemmel nézhetnek rám emiatt?

Lehet, hogy van néhány furcsa hobbim, de én akkor érzem jól magamat, ha ezeket csinálhatom. Vannak, olyan hobbik is, amikről el se hinnéd, hogy léteznek.

Akadnak olyanok, akik egyáltalán nem néznek ránk ferde szemmel akkor sem, ha valami szokatlan dolgot csinálunk, de vannak olyanok is, akik mindig, mindenbe belekötnek.

Vajon, hogy állnak hozzánk, ebben a témában a férfiak? Mely tevékenységeink elfogadhatóak számukra? Ha mi nők inkább egy férfiak által gyakrabban űzött hobbit választunk maguknak, elítélhetnek minket emiatt?

Van néhány a társadalom által nőietlennek vélt szokás, amit én nagyon szeretek, és gyakran művelem is.

Pedig imádom a csajos dolgokat. Szeretem magam kisminkelni, szép ruhákat hordani, körmöshöz eljárni, és időként műszempillát is csináltatok magamnak. A kedvenc színem pedig a rózsaszín.

Ennek ellenére a kedvenc sportom a foci, és én is játszom egy lánycsapatban. Tudom, hogy inkább férfiak űzik, de én nagyon szeretem. Csekkoltam már sok egyéb sportolási lehetőséget, de egyik sem vonzott ennyire. Úgy érzem, ebben tudok kiteljesedni, és ez kapcsol ki igazán.

Mikor egy sráccal randiztam és meséltem neki, hogy focizok, láttam rajta, hogy teljesen ledöbbent.
Nem értettem, miért gond ez. Nem csak a férfiaknak van kitalálva ez a sport. Van női labdarúgó-válogatott is. A férfiak erről nem tudnak?

És mi van akkor, ha imádom az autókat is? Nem csak nézni és utazni bennük, hanem a működésük is érdekel, sőt, meg is tudok javítani rajtuk néhány dolgot, ha szükséges.

Forrás: Shutterstock

Hogy miért van mindez, és miért kötődöm ennyire az autókhoz?

Nagyon egyszerű a válasz: az apukám autószerelő, és kiskoromban mindig lejártam hozzá a műhelybe, figyeltem, hogyan javítja az autókat. Imádtam az olaj és a benzin szagát, tulajdonképpen most is imádom.

A mai napig gyakran lemegyek hozzá, felveszem a kis kantáros szerkómat, és időként be is segítek neki. Nem azért, mert elvárja, hanem mert szeretem csinálni. Olyan jó érzés, amikor egy ügyfél boldogan viszi el a helyre hozott járgányát.

Ha a pasiknak mesélem eme szokásaimat, általában rácsodálkoznak, és az első kérdésük, hogy miért pont ezeket a hobbikat választottam magamnak, és miért nem járok konditerembe, ha sportolni akarok, mint a többi lány? Kikapcsolódásképpen miért nem a barátnőimmel megyek el vásárolni, sütizni vagy nézünk meg egy romantikus filmet az autószerelés helyett?

Mégis milyen csaj vagy te? Kérdezik alkalmanként, persze viccesen próbálják, de tudom, hogy valójában komolyan gondolják.

Hát olyan, aki focizik és autókat szerel!

Nem csak ti űzhetitek ezeket a tevékenységeket. Nyilván ezt sose vallanátok be, de lehet, hogy sokkal jobban csinálom, mint sokatok. Ne az alapján ítéljetek meg valakit, milyen hobbikat választ magának. Az a fontos, hogy valójában milyen ember!

Nyitókép: Shutterstock

Ez is érdekelhet: 3+1 szokás, amitől azonnal szabadulj meg, ha magad mellett akarod tartani a pasidat.

    Ezek is érdekelhetnek