Szingli túlélőképző karácsonyra - avagy hogyan vészeld át az ünnepeket, ha nincs senkid

magazin szingliség kibeszélő karácsonyi ünnep Life karácsony karácsony magány egyedüllét
Évek óta egyedül ünneplem a karácsonyt és őszintén szólva nem tesz boldoggá a tudat, hogy - hacsak addig nem történik valami csoda -, ez idén is így lesz. Évről-évre, ahogy közelednek az ünnepek, egyre inkább úrrá lesz rajtam a kétségbeesés és komoly stratégiára van szükség ahhoz, hogy megnyugtassam magam: nem dől össze a világ, ha idén is szingliként ünneplem a karácsonyt.

Őszintén szólva nem tartozik a karácsony a kedvenc ünnepeim közé, legalábbis azóta, hogy nem élek párkapcsolatban. Ahogy megjelennek az első karácsonyfák a plázákban és felcsendülnek az első karácsonyi dalok, úgy szorul össze az én szívem. Bár év közben is elszomorít, hogy egyedül vagyok, karácsony környékén ezek az érzések még jobban felerősödnek. Én is vágyok arra, hogy a párommal együtt válasszuk ki a tökéletes fenyőfát, amit aztán egyedül felállítunk a nappaliban és csöpögős karácsonyi dalokat hallgatva feldíszítünk.

Bármit megadnék azért, hogy az álompasival csillogó szemekkel mézeskalácsot díszítsünk, majd szerelmesen összebújjunk és megnézzük Kevint ezredszerre. Ehhez képest tavaly egyedül cipeltem haza a 1,5 méteres fát és vért izzadtam, mire sikerült beállítani a tartójába. Nem egészen olyan volt, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. De úgy voltam vele, ha már egyszer így alakult, akkor is szeretnék meghitt karácsonyt és kész!

Azért, mert egyedül vagyok, még varázsolhatok meghitt hangulatot az otthonomba

Egy kis shoppingolás mindig jót tesz az ember lelkének, legalábbis nálam ez a legtöbbször beválik. Úgyhogy tavaly fogtam magam és vásároltam egy csomó ünnepi dekorációt és egy meghitt világot varázsoltam az otthonomból. Ettől aztán szinte azonnal jobb kedvem lett. Egy fát is beszereztem és bár a beállítása elég szenvedős volt, nem hagytam magam eltéríteni a tervemtől. Szenteste előtt aztán fogtam magam, karácsonyi zenéket hallgattam, majd a macskám társaságában feldíszítettem a fát. Amikor bekapcsoltam a fényeket, az én szívem is ünnepi fénybe öltözött.

Forrás: Shutterstock

Megfogadtam, hogy nem arra koncentrálok, amim nincs, hanem arra, amim van!

Oké, tudom, nincs pasim és szar érzés egyedül lenni karácsonykor, viszont van szerető családom, barátaim, akik szeretnek engem. Tudom, nem ugyanaz, de milyen sok ember tölti magányosan az ünnepeket, úgy, hogy egyáltalán nincs kihez szólniuk. Hozzájuk képest igazán szerencsés vagyok. Bár én nem vagyok az az örök optimista típus, mégis azt gondolom, sokszor jobb azt nézni, hogy félig tele van az a pohár és nem azt, hogy félig üres.

Ha nincs épp kit szeretnem, az plusz egy ok arra, hogy még jobban szeressem önmagam!

Tudom, uncsi már az önszeretet téma, pedig ez mindennek az alapja. Ugyanis ha igazán szereted magad, akkor nem függ a boldogságod mástól és egyedül is remekül tudod érezni magad, akkor is, ha épp karácsony van és a legtöbb ismerősöd boldog családi képeket posztol a Facebookra. Bevallom, ezt sokáig kellett tanulnom, hogy ne bántsam magam amiatt, mert még mindig egyedül vagyok. Most már nem csak másokat, hanem magamat is átölelem gondolatban Karácsonykor és bármikor, amikor szükségem van rá.

Csodák márpedig vannak!

Az ünnepek egyben azt is jelentik, hogy közeledik az év vége. Itt az idő kicsit megpihenni, évet összesíteni és álmokat szövögetni 2022-re. Én idén is elhatároztam, hogy kényeztetni fogom magam, hiszen ez is egy kemény év volt és megérdemlem, hogy kicsit megpihenjek, hogy jövőre újult erővel menjek tovább. Karácsony környéke bővelkedik varázslatos programokban, úgyhogy senki ne üljön otthon - menj el koncertekre, nézd meg a Diótörőt, igyál forralt bort a Vörösmarty téren és ki tudja, lehet, hogy épp ott fog szembejönni az igazi!

Nyitókép: Shutterstock

Te hogy éled meg, hogy szingliként kell töltened a karácsonyt?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.