A legnehezebb időszakban is erőt tudott adni: neked is sokat taníthat Louise L. Hay, aki mínuszból indult

magazin kibeszélő motiváció példakép pozitivitás
Minden nap vele indítom a napomat. Miközben Bogimmal, a kis fekete seicentómmal suhanok a szigeti úton, Louise L. Hay „simogató magyar hangja" ébreszt öntudatomra. Olyan inspiráló gondolatok ezek, amik évszázadokon át megállják a helyüket a világban.

Mintha kicsi korom óta fontos lett volna a pozitív gondolkodás és mások boldogságra hangolása. Így emlékszem... Ebben a témában, - hála az Internet varázsának -, rengeteg jó előadóra lehet bukkanni napjainkban, ám, ha visszanyúlunk klasszikus nagyjainkhoz, idézetekből és bölcsességekből ők is bőven kínálnak szemezgetnivalót. Már négy éve, hogy nincs köztünk egyik kedvencem: Louise L. Hay, aki erősen hatott rám életével és írásaival egyaránt. Miért szeretem őt ennyire?

Talán, mert nagyon emberi. Mind az őszintesége, mind a „mosolygó életútja" azonnal magával ragadott és a legnehezebb időszakban is erőt tudott adni. Ez az írónő, aki olyan szép életutat járt be, és ötvenéves korára megalapította a Hay House kiadót, - miközben könyvei taroltak világszerte - még a középiskolát sem fejezte be. Számomra azért is példaértékű Louise munkássága, mert nemhogy a nulláról, de inkább mínuszból indult, és mégis véghez vitte majdnem minden álmát.

Bocsássatok meg az ellenetek vétkezőknek

Mert előre nézett, és bár soha nem felejthette el gyermekkora borzasztó traumáit, meg tudott bocsátani. Meg tudott bocsátani a valaha bántalmazott 5 éves kislánynak, és a szomszéd férfinek is, aki mindazt tette vele. Jómagam, sosem voltam egy haragtartó típus, ellenben a fájdalmat túl sokáig cipeltem magammal. Mire leraktam a terheket, újabb köveket gyűjtöttem lelki hátizsákom bugyraiba. Az írónő, Éld jól az életed – most című könyve és hanganyaga, a mindennapjaim elengedhetetlen részévé váltak. Segítségükkel tanultam meg elengedni.

Pozitív filozófia, ami milliókra hatott

Louise L. Hay neve az önsegítő mozgalom egyik vezéregyéniségeként vált ismertté, úttörő munkássága a hetvenes évek közepére nyúlik vissza. Ő volt az a nő, akinek a gyógyító technikáinak és pozitív filozófiájának köszönhetően emberek milliói tanulták meg, miként hozhatnak ki többet az életükből, beleértve a testi, lelki és mentális jólét gyarapodását is. Louise munkássága megkerülhetetlen a népszerű ezoterika, önsegítés és öngyógyítás témáiban.

Forrás: Facebook/Louise Hay

Éld az életed jól

Legnépszerűbb könyve, a You Can Heal Your Life (magyarul Éld az életed címmel adták ki) 40 millió példányban jelent meg világszerte. Itt szembesültem először az érzelmeink és testünk üzeneteinek összefüggésével, valamint azzal, hogy melyik betegség milyen negatív érzelem, beállítódás következménye. Louise többek között kifejtette azt is, hogy a rák például az elfojtott nehezteléstől is kialakulhat. Annak is hangot adott, hogy mára az a nő, aki elérte az 50 éves kort és nem szenved sem ráktól, sem szív és érrendszeri betegségtől, számíthat rá, hogy megéli a kilencvenedik születésnapját.

Segíts másokon, és jobb lesz a napod

Énközpontú világunkban hajlamosak vagyunk elfeledkezni másokról, és csak magunk körül forgunk, körbe-körbe, mint azok a bizonyos nárciszok. Louise ebben a kérdéskörben is utat mutatott, hiszen előszeretettel segített másokon is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy rendre jótékonysági alapítványokat finanszírozott és a roppant sikeres Hay House más ezoterikus szerzőket is befuttatott. Sokat hangoztatta, hogy az irigység nem visz előre, és annyi hely van a világban, miért is kellene kifúrnunk egymást belőle.

Neked is segíthet

Louise L. Hay, máig a top legbefolyásosabb spirituális gondolkodók egyike. Neve itthon is ismert: a rendszerváltás óta szinte minden évben megjelent egy-egy könyve, melyek a könyvesboltok Ezoterika szekciójában találhatók. Pozitív gondolkodás, a testi betegségek lelki bajok kivetülései, szeretetteli üzenetek önmagunknak, gondolataink meghatározzák az életünket, sorsunk a saját kezünkben van, bármit elérhetsz, ha igazán akarod – ezek Louise fő irányelvei.

Louise L. Hay már negyedik éve, hogy elment, számomra mégis olyan, mintha jelen lenne. Minden reggel vele indítom a napot, a nővel, akinek bár még diplomája sem volt, mégis véghez vitte gyermekkori álmát. A nővel, aki negyed citromból is egy hatalmas kancsó limonádét tudott készíteni. És azzal a nővel, aki súlyos veszteségeiből, később komoly nyereséget kovácsolt magának és másoknak egyaránt. Hálás vagyok, hogy sokak egyike lehetek, aki részesült ebből a csodás ajándékból.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.