legénybúcsú kibeszélő megcsalás magazin esküvő fiúk
Nem viselem jól a hímsoviniszta dumát, és nem tudok szimpatizálni azokkal a férfiakkal, akik azt hiszik, bármit megtehetnek, csak mert farkuk van. Nem is barátkozom ilyen típusú fiúkkal, de amikor az egyik jó barátom azt mondta, szerinte totál belefér, ha a legénybúcsún félrekefél, és előjött a „Pasi vagyok, nekem mindent szabad" dumával, úgy helyretettem, hogy magamon is meglepődtem.

Szép szokás a legénybúcsú, ami elvileg arról szól, hogy a vőlegény a házasságkötés előtt utoljára bulizik egy nagyot a barátaival, és együtt búcsúztatják a legény éveket. Amellett, hogy óriási divatja van a legénybúcsúknak, valóban fontos eseménynek számít egy férfi életében, pláne, hogy jobb esetben egy életben csak egyszer adatik meg, hogy az esemény főszereplője legyen.

A legénybúcsú a Krisztus előtti ötödik századra nyúlik vissza: az ókori spártaiak lakomával ünnepelték meg, ha egy közeli ismerősük nősülni készült, és mindenki pohárköszöntővel készült. Azt tehát nem mondhatjuk, hogy újkeletű dolog lenne, de a spártaiakkal ellentétben ma már a vacsora és a pohárköszöntők helyett egy kicsit másról szól a legénybúcsú...

Miért hiszitek, hogy a legénybúcsún mindent szabad?

Az egyik barátom, Isti mesélte, hogy

volt egy legénybúcsún, ahol a vőlegény, Gábor kapott a barátaitól egy dögös táncos lányt, aki azon túl, hogy hiányos öltözetben vonaglott a házasulandó ölében, a mellékhelyiségben némi plusz pénzért plusz szolgáltatást is adott.

Ebben persze a haverok végig támogatták Gábort, és ahelyett, hogy valaki megrázta volna, hogy „Hé, te barom, ne csináld, hamarosan feleségül veszed a szerelmed", még pénzt is adtak a lánynak, hogy elégítse ki szegény barátjukat, akinek ez az utolsó lehetősége, hogy LEGÁLISAN félrelépjen.

Ahogy Isti ecsetelte, mi történt még Gábor legénybúcsúján, és jókat röhögött közben, milyen részeg volt mindenki, csak kinyögte, hogy igazából a haverok unszolására adta be a vőlegény a derekát. Nem akarom levenni Gábor válláról a felelősséget, hiszen ez egyedül az ő döntése volt, de gáznak tartom, hogy mind a tíz fiú, aki ott volt, azt szajkózta, nem baj, ha félrelép, hiszen ma este mindent szabad, és biztosították arról, hogy „Ami itt történik, itt marad". A vőlegény tehát a kibérelt szállás vécéjében megcsalta a menyasszonyát, mert neki ez jár. Isti nem értette, miért kaptam fel ennyire a vizet a történetet hallva, ugyanis ő is azt gondolja, hogy ha már a barátja házasságra adta a fejét, utoljára joga volt élvezkedni egy kicsit...

Forrás: Shutterstock

Vakvágányon vagytok, ha azt hiszitek, hogy ilyenkor még a megcsalás is belefér

Ebből a történetből kiindulva kedves férfiak, akik házasság előtt álltok, és a legénybúcsútokat szervezitek, szeretnék nektek mondani valamit. A megcsalás nem fér bele sem a legénybúcsún, sem az év más napján.

Ha elhatároztátok, hogy gyűrűt húztok az imádott lány ujjára, és vele akarjátok leélni az életeteket, hogy merülhet fel bennetek az, hogy a legénybúcsú természetes velejárója a félrelépés?

Mitől más azon az estén más nővel kettyinteni, mint a kapcsolatotok bármelyik napján? Segítek, semmiben, előbbi szerintem még gusztustalanabb. Gondolom az is rendben van, hogy ha már megtörtént a megcsalás, a sírig hallgattok róla, és pár héttel később mosolyogva, könnyek között mondjátok ki a boldogító igent a nőnek, akit szerettek, és örök hűséget fogadtok...Hiszen nektek ez jár, még utoljára, egy érzelem nélküli kiadós szex. Pedig tévedtek, ez se nektek, se senkinek nem jár!

Nem baj, ha részegen bulizol a legénybúcsúdon, sőt, még azt is elfogadom, hogy a haverjaid egy táncos lánnyal lepnek meg, normál kereteken belül. De gondold csak végig, neked beleférne, ha a menyasszonyod a lánybúcsúján, pár héttel az esküvő előtt úgy döntene, utoljára még összeszűri a levet valakivel, és így búcsúztatja a házasság előtti éveket? Gondolom nem, hiszen ez csak a férfiak kiváltsága... Felejtsétek el a hímsoviniszta kliséket, és fogadjátok el, hogy a hűség döntés kérdése.

Neked mi a véleményed a legénybúcsún történő esetleges megcsalásról?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.