Önkritika egy halak nőtől: valójában egy nehezen kiismerhető, túlságosan empatikus bőgőmasina vagyok

halak magazin horoszkóp érzelmek március
Horoszkóp? Oh ugyan, nem hiszek benne. De akkor miért van az, hogy a halak jellemzését olvasva olyan, mintha egy vadidegen pontosan tudná, mikor mit gondolok, és hogyan érzek? Pedig percenként más passzban vagyok...

Hol ilyen, hol olyan vagyok. Tény, néha saját magamat is idegesítem, és nem értem, miért van az, hogy egyik percben a világból kiszaladnék, olyan boldog vagyok, néhány óra múlva pedig mély depibe kerülök, és butaságokon agyalok. Nagyon intenzíven vagyok jól, és rosszul, a szélsőségek embere vagyok.

Fotó / Shutterstock

Nem könnyű kiismerni, de ha sikerül, egy szuper barátra lelhetsz bennem, mert ha valaki, én aztán őrzöm a titkaid!

Hűséges vagyok, magamra vállalom a problémádat, és szívesen szenvedek veled együtt.

Emellett baromi empatikus vagyok, szerintem jóval több empátia szorult belém, mint kellene. A szerencse, hogy emellé a hiperérzékenység is társul, és egy reklámon is képes vagyok hangosan, ordítva bőgni. Egy-egy meggondolatlan kijelentésbe szó szerint belefájdul a szívem, egy pillanat alatt sérül a büszkeségem, az önbizalmamról nem is beszélve... Jobb, ha megválogatod velem szemben a szavaid, mert rosszul viselem, ha nem szeretnek. Legyél velem gyengéd!

A sírás nálam nem hiszti, hanem valódi fájdalom.

Ha jóban akarsz lenni velem, nagyon vigyázz a szádra, mert sokszor úgy értelmezem a dolgokat, ahogy én akarom, nem pedig úgy, ahogy valójában vannak.

Sajnálok mindenkit, akinek rossz, és jobbá akarom tenni a világot. Mindenkinek meg akarok felelni, de magamnak sem tudok, állandóan elégedetlen vagyok. Önértékelési problémákkal küzködök, és folyton azt érzem, nem vagyok elég jó.
Ami a szívemen, az a számon, de leginkább az arcomon. Millió konfliktusom volt már emiatt, és valószínűleg lesz is, ugyanis azonnal az arcomra van írva, amit legbelül érzek...

Mindig több vasat tartok a tűzben, talán túlságosan dinamikus a személyiségem, amiből egyenesen következik a kapkodás. Hát, igen, ezt vezetés közben is sokszor érzékelem, ugyanis ha nem figyelek oda, ugrálok a kuplungon. De nem azért, mert nem tudok vezetni, tök jó sofőr vagyok, csak kapkodok, rohanok, sietek, és hiába csinálok valamit, az agyam már máshol jár...

Többféle személyiségem van, de nyugi, nem vagyok skizofrén! Szimplán remekül beleolvadok a környezetbe. Ha kell, szigorú főnököt játszok, de szívesen magamra vállalom a társaság bohóca szerepét is, mert a humorom szerencsére jó. Rengeteg energiát emészt fel ez a sokarcúság, és amikor egy fárasztó nap után hazaérek, nem vágyok társaságra. Ezt legkevésbé a vőlegényem viseli jól, de muszáj megértenie, hogy mire vele vagyok, elfogynak a "jófej vagyok" óráim, és csak csendre vágyom. Mert néha indokolatlanul befeléforduló vagyok.

Eszméletlenül naiv vagyok. Ezen néha én is nevetek, mert mindig beleesek ugyanabba a hibába, nem akarok tudomást venni a valóságról.

Jól megértem az embereket, olyan, mintha belelátnék a lelkükbe, és szívesen nyílnak meg nekem, de ez óriási teher sokszor. Erős jellemnek tartom magam, mindig kiállok azért, amiben hiszek, és baromi keményen megdolgozok értük.
Boldog vagyok, ha örömet okozhatok másoknak, de mártírkodni is szeretek. Ja, és nehezen nézek szembe a valósággal...
Egyébként összességében egy vicces, jókedélyű embernek tartom magam, igyekszem belül vívni a fent részletezett harcaimat. Ja, és imádom a humort! Szívesen nevetek bárkin, de legfőkébb magamon.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.