A home office női szemmel – Ezért jó otthonról dolgozni

A kialakult helyzet miatt lehet, hogy Te is azok táborát erősíted, akik otthonról végzik el a munkájukat, ha így van, ez a cikk most abszolút Neked szól. A koronavírus okozta megbetegedések számának növekedése miatt hónapok óta itthonról dolgozom és bár a kollégáim nagy része nehezen vagy rosszul viseli az otthonlétet, én azok táborát erősítem, akik kifejezetten élvezik, hogy itthon tölthetik az idejük legtöbb részét úgy, hogy közben dolgoznak is.

Nem egyszerű ebben az időszakban a szépet, a jót meglátni a mindennapokban, pláne, hogy sokak életét teljesen felbolygatta, átrendezte vagy éppen porrá zúzta a járvány. Én mégis azt gondolom, hogy a pozitivitás és az optimizmus nélkül lehetetlen bármilyen rossz periódust átvészelni az életben, így ebben a helyzetben is muszáj, hogy meglássuk a dolgok jó oldalát, még ha néha nagyon picik is azok.

Női szemmel rengeteg lehetőséget rejt az, hogy itthonról dolgozhatom, és azt gondolom, ezek összefoglalása, összegyűjtése Neked is erőt, tippeket adhat azért, hogy derűsebben lásd a home office-t és rendesen kihasználd a benne rejlő temérdek potenciált.

A reggeli kávé

Az első és az egyik legfontosabb a reggeli kávé elfogyasztása. Én nagyon szeretem reggel itthon, nyugalomban (már amennyire lehet) meginni a kávémat, eközben át tudom gondolni az aznapi feladatokat, tennivalókat és sokkal nyugodtabban indulok neki a napnak. Viszont, mikor reggel az ötödik szundit nyomom le, kapkodok, nem tudom, mit vegyek fel, mit kezdjek a hajammal és az ébredés után már a 10. percben üvölteni tudnék a körülöttem kialakult káosztól, nagyon ritkán van arra időm, hogy a fent említett idillben megigyam a kávémat, ezért sok esetben bent az irodában, kapkodva, munkavégzés közben fogyasztom el azt. Amióta viszont itthonról húzom az igát, a reggeli kávém szent és sérthetetlen, amit főként azért sikerül minden reggel nyugalomban meginni, mert a mit vegyek fel, hogy álljon a hajam kérdésekre egyszerűen nem keresem a választ.

Mit vegyek fel?

Itt ebben a pontban át is tértünk a következő pozitívumra. Míg hét közben nőként irgalmatlan szenvedést és fejtörést okoz az, hogy mit vegyünk fel aznap, csinosak legyünk, de közben az időjárásnak megfelelően is öltözzünk, ehhez jön a haj kérdés, megmossuk, ne mossuk, felkössük, kivasaljuk, amit már olvasni is legalább annyira szörnyű, mint minden reggel ezek megválaszolásával eltölteni legalább fél órát (kinek többet, kinek kevesebbet). Na, de erre is milyen jó a home office, hiszen otthon vagy, nem kell kiöltöznöd, hajat csinálnod, a jól bevált melegítő nadrág és tusi konty kombó bármelyik napra tökéletesen megfelel.

Ha már az öltözködésnél tartunk, még egy előnye az otthoni munkának az, hogy minden gond nélkül akár egész nap pizsamában is lenyomhatod a napi 8 óra munkát.

Szemmaszkban a gép előtt...

A másik szintén fontos tényező, amivel az otthon töltött időben sokat foglalkozhatsz úgy, hogy közben a munkádat is el tudod végezni, az a szépségápolás. Senki nem tud belekötni abba (pláne azért, mert senki nem látja), ha a reggeli online megbeszélés után felraksz egy pakolást, egy nyugtató szemmaszkot, akár az emailek megválaszolása alatt fehéríted a fogadat vagy akár a hét minden napján újabb és újabb szépségápolási praktikát, trükköt próbálsz ki magadon. Ennyi időt garantáltan nem volt még arra, hogy foglalkozz magaddal, a bőröddel, érdemes ezt az időszakot erre is kihasználni.

Teszed mindezt úgy, hogy a bőrödet is sokkal inkább kíméled a különféle kozmetikumoktól, hiszen mivel otthon vagy, sokkal kevesebbet sminkelsz, jóval kevesebb alapozót, púdert használsz, vagy remélhetőleg egyáltalán nem használsz, így hagyod regenerálódni, pihenni az arcbőrödet. Nem utolsó szempont az sem, hogy ezzel még pénzt is spórolsz magadnak.

Forrás: Shutterstock

Az a fránya hajmosás...

A home office arra is tökéletes időszak, hogy a hajad érdekében a hajmosások számát lecsökkentsd. Mivel nem kell mindennap királynői frizurát megálmodni magadnak, így elég akár heti egyszer megmosni a hajadat, a heti 2-3 helyett, amiért valljuk be őszintén, a hajad és a fejbőröd is rendkívül hálás lesz.

Rend a lelke mindennek

A háziasszonyi teendőkről se feledkezzünk meg. Biztosan ismerős a helyzet, amikor arra érsz haza egy fáradt nap után, hogy tengernyi feladat vár még rád, halomban áll a mosatlan, tele a szennyes kosár és felporszívózni sem ártana.. De egy hosszú nap után kinek van ehhez kedve, de őszintén?
A home office alatt, ha ügyesen osztod be az idődet, a háztartást is képes vagy uralni. Óránként 10 perc pihenés egyébként is ajánlott, ebbe az intervallumba simán belefér egy mosás elindítása, teregetés vagy a koszos edények elmosogatása. Ez segít kicsit elterelni a figyelmedet, mozogsz is és a feladataiddal is haladsz.

A kötelező feladatokról jutnak eszembe a cserepes virágok... A mindennapi teendők mellett nehéz észben tartani, hogy időközönként nem árt vizet adni a virágoknak, ha nem akarjuk, hogy szomorúan, elhervadva nézzenek vissza ránk. Ha egész nap otthon vagyunk, velük is többet tudunk foglalkozni, hiszen szem előtt vannak és akarva akaratlanul is eszünkbe jut, hogy meglocsoljuk őket.

Megjött a futár...

A legjobbat a végére hagytam. Mivel említettem a spórolást, így bátran beszélhetek kicsit a költekezésről is. Mivel otthon vagy, egész nap a gép előtt, néha (de csak nagyon ritkán) biztosan előfordul, hogy odakattintasz valamelyik webshop oldalára, ahol találsz magadnak valami kedvedre valót, akár egy újabb melegítőt, dekorelemet otthonra, karácsonyi ajándékot, stb. Ha eddig gondot okozott ezek átvétele vagy előbb jutott a párod kezébe, mint hozzád, a home office ebben is segítséget nyújt, mivel egész nap otthon vagy, így biztosan nem kerülitek el egymást a futárral sem és első kézben kapod meg a megvásárolt terméket, így megúszva azt, hogy magyarázkodni kelljen otthon amiatt, hogy megint mit sikerült beszerezned.

Na, ugye, hogy nem is olyan rossz ez a home office?!

Nyitókép: Shutterstock

 

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Ezek is érdekelhetnek