Ha tényleg a barátom vagy, karantén alatt sem hanyagolsz!

A járvány terjedését csak úgy lehet lelassítani, ha otthon maradsz, és nem érintkezel másokkal. Ez azt jelenti, hogy nem ülhetsz be a barátaiddal egy kávéra. Nem nézhettek meg együtt egy filmet vagy egy kiállítást. Nem csaphattok szülinapi bulikat.

Csak akkor találkozhatsz velük újra, ha szigorúan betartod a szabályokat. Ám emiatt nem szabad lemondanod a közös élményekről, röhögésekről, hiszen ebben az izolált időszakban van a legnagyobb szükségetek egymásra. Ehhez viszont át kell alakítani a napi rutint, a megszokott mintákat. Íme, néhány tipp, hogy könnyebb legyen az online kapcsolódás.

1. A vacsorát is lehet virtualitással fűszerezni!

Ha szívesen hódoltok a kulináris élvezeteknek, akkor jelöljetek ki egy olyan napszakot, amikor együtt főztök webkamerán keresztül, és közben megbeszélitek az elmúlt eseményeket! Az utóbbi években a különböző zenei streaming szolgáltatások egyre népszerűbbé váltak, ezek segíthetnek a jó hangulat megteremtésében. Így kevésbé lesz unalmas a házi karantén, és nem maradtok ki egymás életéből.

2. Küldj meglepi csomagot!

Most nem lehet boltba mászkálni, a plázákban nagyon sok üzlet már nincs nyitva, ezért elő kell venned a kreativitásodat. Rengeteg webáruház van a piacon, de a kialakult helyzet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt termékek csak több hét múlva érkeznek meg. Jobban jársz, ha saját kezűleg készítesz valamit a számodra kedves személynek.

Egy fotókollázs összeállítása sem túl sok energiát, sem túl sok időt nem kíván, és nagy örömöt szerezhetsz vele. (De ne feledd, az egészség védelme most a legfontosabb! Hatósági házi karanténban lévők nem fogadhatnak küldeményeket a karantén megszűnéséig.)

3. Ajándékozz tudást!

A nyelvtanulástól és rajzoktatástól kezdve a varrószakkörön át egészen a tésztakészítésig a legkülönbözőbb témákban találhatsz online kurzusokat. Egy ilyen ajándék nemcsak inspiráló, hanem hasznos is, hiszen egy számítástechnikai távtanfolyam jól jöhet egy esetleges munkahelyváltáskor.

Forrás: Shutterstock

4. Vedd elő a játékos énedet!

A személyes találkozást nem pótolja semmi, de ebben a helyzetben nem siránkozni kell, hanem minden lehetőséget megragadni. Ha van webkamera és internet, akkor szervezhettek játékesteket, karaoke versenyeket, közös jógaórákat stb. Előtte persze nem árt elvégezni előtte a legfontosabb beállításokat, hogy tökéletes legyen a videóélmény.

5. Az írott szó ereje.

Olvasni általában egyedül szoktunk, ám a közös olvasás által új információkat, tudást, tapasztalatot gyűjthettek. (Az egészségre gyakorolt jótékony hatásokról nem is beszélve.) A könyvtárak jelenleg zárva vannak, de az online kínálat szerencsére bőséges. A járvány ideje alatt több ezer kötet érhető el ingyenesen, lesz miből válogatnotok.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?