család Percze Ágnes szeretet nagymama magány unoka levél karantén törődés
Szia Mama!

Azért írok, mert azt mondta anya, hogy a mamák szeretik, ha levelet visz nekik a postás. Még sosem írtam kézzel levelet, csak e-mailt a számítógépen, de ha ennek örülni fogsz, akkor írok akár minden héten.

Annyira jó volt, mikor legutóbb cseteltünk! Nem is tudtam, hogy ilyen vicces vagy. A nyuszifül nagyon jól állt neked. Ugye, én is félelmetes voltam sárkánynak? Főleg, amikor tüzet okádtam. Örülök, hogy a kedvemért használsz ilyen programokat. Így olyan, mintha itt lennél velünk.

Sajnálom, hogy a fejenállást nem sikerült megmutatnom. Mindig átlendültem. Pedig tudok ám fejen állni! Le is videóztuk anyával, azt mondta, elküldi neked. Úgy izgulok, mit szólsz majd. Biztosan büszke leszel rám. Képzeld, anya sütött pogácsát, de az egyik fele megégett, a másik meg nem sült meg rendesen. Nem is tud sütni szerintem, csak próbálkozik. Arra gondoltam, ha legközelebb videócsetelünk, akkor süthetnénk együtt. Te mondod, mit csináljunk, mi meg megsütjük. Azt talán apa is megeszi majd, és nem fogja azt mondani, mint a múltkor, hogy: "Ezt a fajta pogácsát nem is szeretem."

Azt is kitaláltam már, hogyan fogunk bújócskázni. Tudod, a kedvenc játékom veled a bújócska, mert te olyan sokáig nem találsz meg. Szóval, majd felhívsz minket, én elbújok, anya meg viszi a telefont és benéz vele mindenhova, ahova mondod. Nagyon vicces lesz, legalább anya is játszik velünk. Ő sajnos mindig hamar megtalál, de majd most figyelni fogok, nehogy segítsen neked.

Regisztráltunk téged egy közösségi oldalra. Ott vannak nénik meg bácsik, akiknek szintén otthon kell most maradni. Tudom, hogy anya neve alatt be szoktál kukkantani néha, de így már a saját nevedben is kereshetsz ismerősöket. Mi meg tudunk majd egymás ellen játszani a szókereső játékkal. Tudod, azzal, amiben annyira jó vagyok.

Forrás: Shutterstock

Remélem, nem unatkozol, de ha mégis, csak szólj! Rengeteg mindent tudok mutatni neked a gépeden. Felhívsz, és mondom, mit csinálj. A szomszéd néni például 70 éves, és sokat kártyázik rajta. De vannak olyan oldalak, ahol régi filmeket nézhetsz, vagy régi zenéket hallgathatsz. Találsz recepteket, olvashatsz könyveket, érdekességeket, híreket. Szóval, jó móka az internet.

Tudom, neked néha ijesztően bonyolultnak tűnik, de hidd el, semmit nem tudsz elrontani! Anya mesélte, hogy ő sem született okostelefonnal és laptoppal a kezében. Sőt, az első gépeit is csak úgy tudta bekapcsolni, hogy egy papírra felírta az indításhoz szükséges lépéseket. Aztán nézd meg most! Akár egy honlapot is összedob, ha muszáj neki. Na persze az én számítógépes játékaimat egyáltalán nem érti.

Múltkor is, mikor a kezébe adtam a joystickot (tudod, amivel irányítani kell a játékot), olyan bénaságokat művelt, hogy el kellett vennem tőle. Féltem, azt hiszik a játékostársaim, hogy nem is tudok játszani. Persze, azért nagyon sokat nevettünk, mert még arra is képes volt, hogy saját magát lelője.

Én betartom, hogy minden nap küldök neked fotót a telefonodra arról, amit csinálok, de te nem nagyon küldözgetsz nekem. Pedig a múltkori szelfid is nagyon jó lett. Igaz, kicsit ráncolod a homlokod, nem is tudom, hova nézel, és nem is mosolyogsz rajta. Apa azt mondta, azért nézel így, mert nagyon koncentrálsz, melyik gombot kell megnyomnod. De azért azt ne mondd, hogy ehhez te nem értesz, mert látod, meg tudtad csinálni!

Lassan befejezem, mert anya menni akar a postára, hogy feladja neked a levelet. Egy rajzot is küldök, amin rajta vagyunk mindannyian. Nagyon hiányzol, de most anya szerint az a legfontosabb, hogy ne legyél beteg. Ezért ki kell bírni, hogy most ne találkozzunk, és neked meg nekem is otthon kell maradni... Remélem, hamarosan újra együtt megyünk kirándulni, addig pedig videocsetelünk minden nap.

Puszi mama! Szeretlek! Vigyázz magadra!

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.