hülye bosszantó értelmes butaság okos ostobaság Pechál Péter
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy senki sem szereti a buta embereket. Még a buták sem. Csak sajnos ők maguk sem tudják, hogy ők is ebbe a halmazba tartoznak...

Viszont nekem meggyőződésem, hogy vannak rosszabbak is, mint az egyszerű buták. A félig okosak. Mindjárt meg fogod érteni, hogy miről is beszélek, csak előtte "szakszerűen" kategorizálom a dolgokat, a tisztánlátás kedvéért.

Az ostobák

Az az éjsötét szellemi mélység, akiben az értelem egyetlen csillaga sem pislákol. Róluk szoktunk vicces videókat nézni a YouTube-on. Ők azok, akik nem tudják a választ arra a kérdésre, hogy "Négy lába van, szék, de nem asztal. Mire gondoltam?" Percekig töprengenek, és végül passzolnak. Simán továbbküldik azt a körlevelet, ami azzal fenyeget, hogy ha nem továbbítod legalább 10 ismerősödnek, akkor 2000-ben (!!!) le fog csapni rád a maják átka, és visszamenőleg is kipusztul a családfád.

Ha viszont ellövöd ezt az üzit, akkor pénzmágiát küldenek neked, és megnyered az 5-ös, 6-os, 7-es, 8-as és a 8.5-ös lottó főnyereményét IS! Még idén. És az összes nagy szerelmed rád talál, még az exeid is sírva fogják kaparni a küszöbödet. Nem mérlegelnek, nem gondolkoznak, csak küldik. Biztos, ami biztos.

A meggyőzhető hülyék

"Azt láttam a tévében." "Az internet írta." "Azt hallottam, hogy..." Próbálják ők megérteni a dolgokat, csak hát olyan ez nekik, mint egy tacskónak a magasugrás. Van, amikor az akarat nem elég a sikerhez. De sajnos nagy probléma velük, hogy jellemzően az akaratuk nagyobb, mint a szellemi képességeik.

Csökönyösen és kimozdíthatatlanul folytatják azt a hülyeséget, amit a fejükbe vettek. "Ha elég sokáig dörzsölöd a műszálas melegítődhöz a 9 voltos elemet, akkor fel tudod tölteni. Hááát mondom, hogy így van! Egy videóban látta a szomszéd Gyula haverja! Ne legyél már hülye, ez fizika! Csak nem dörzsölted elég sokáig!" Végül is, ki tudja, mit jelent az, hogy elég sokáig - ugye?

A butácskák

Ők csak ilyen aranyosan nem értik a világot. Tudják, hogy részt vesznek benne, és nem is halnak éhen, csak néha elsuhan a fejük mellett ez-az. Például a logika, a tisztánlátás, a mérlegelés. Akciós ez a szőnyegtisztító gép. Meg olyan meggyőző az eladó. Ezért megveszi. Egy vagyonért. Mert tényleg a saját szemével látta, hogy jól működik. Ez aztán nem szarozik, kitisztítja, amit ki kell tisztítani. Öröm és boldogság. Csak szőnyege az nincs.

Nem baj! Ez egy leküzdhető akadály, vesz egy szőnyeget a nappaliba, egy szép hosszút az előszobába, meg egy cuki kis kereket a hálóba. Hely az nincs, de majd betolja az ágy alá. A lényeg, hogy lesz mit kitisztítani, majd ha ott összejárkálták a pókok. Szóval, akkor minden megvan. Ja nem. Mert kávéfőzőt akart volna venni. Csak arra már nem futja...

A félig okosak

Na, ők jelentik az igazi veszélyt, mert az összes előző kategória képes elismerően bólogatni arra, amit mondanak. Mert hát jaja, végül is tök igaza van. És még a valóban okos emberek is azt mondják, hogy igen, igazad van. A baj csak annyi, hogy az égegyadta világon semmi, de semmi köze nincs annak, amit mondasz, ahhoz, amiről beszélünk.

"Bélának kutya kötelessége lenne bocsánatot kérnie a barátnőjétől, amiért kidobta a közös lakásukból. Nem is értem, mire fel lázadozik?! Hát Béláról mindenki tudja, hogy milyen trehány. A szerszámait is mindig széthagyja, tiszta olajosan. Képzelhetitek, otthon is biztos széthányja a szennyest, meg csak lerúgja magáról a bakancsot, és akkor még ő van kiakadva.

Mert hát értem én, hogy most ez rosszulesett neki, de azért jó lenne, ha elgondolkozna azon, hogy ő milyen ember. Egy nőnek igenis fontos, hogy azt lássa, hogy megbecsülik a munkáját. És nem magától értetődönek veszik azt, hogy rendben tartja a lakást. Erre oda kellene figyelni, de a Bélának én hiába beszélek. Nem érti."

Igen, valóban igaz, hogy Bélus nem a pedantéria bajnoka, de jelen esetben azon bukott ki, hogy megtalálta a nőjét egy pornóoldalon. Ahol egy elég népes férfitársaság közepén (alatt, mellett, felett) érezte jól magát - vagyis az biztos, hogy elég sok mindent érezhetett egyszerre... (Egyébként a pasik itt is szanaszét dobálták a ruháikat.)

Azt hiszem, már érted, mire gondolok. Ha esetleg kihagytam egy kategóriát, nyugodtan írd meg kommentben! (Vagy ha elég bátor vagy, tageld be, hogy melyik ismerősöd melyik halmazba tartozik! :D)

Még több cikk Petitől!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Peti stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.