társkeresés párkeresés Herczeg Zsuzsa társkereső oldal hazugság pasizás 21. század
Kapcsolatot le nem zárók, szélhámosok, hiteltelen emberek - és még sorolhatnám, ki mindenki nyüzsög ezen a helyen. Hogy mi is ez? Hát az internetes társkereső, ahol arc nélkül - vagy akár azzal is - szinte bármit megtehetsz.

Ahol annak adhatod ki magad, aminek csak szeretnéd, hiszen a világháló védelmet nyújt. Legtöbbször pont az nem valósul meg az ilyen oldalakon, amiért annak idején valójában létrejöttek. Merthogy társat nem sokan keresnek itt, az biztos - vagy ha mégis, olyan kétségbeesetten teszik, hogy ezzel a hozzáállással kicsi az esélyük a pártalálásra.

Nincs is riasztóbb annál, mint amikor valaki már az első randi után teljes elköteleződést vár, és részletes elemzést kér tőled az összes benyomásodról, ami vele kapcsolatban támadt benned. Majd desszertként megkérdezi, hogy el tudnád-e vele képzelni az életed...

Még azt sem tudom, hogy holnap mit fogok kívánni ebédre - hogyan tudnám megmondani, hogy ő-e az a férfi, akivel egy életen keresztül jól kiegészítenénk egymást? (Nem véletlenül nem írtam, hogy ő-e a másik felem, mert hiszek abban, hogy mindenki egy kerek egész, és nem a másikban kell keresnie a boldogságát.)

Aztán ott a másik típus, aki a leveleiben tisztességes embernek állítja be magát, de még a valódi nevét sem hajlandó elárulni. Na, nem mintha manapság már nehéz lenne kideríteni bárki személyazonosságát, hiszen minden kisgyerek tudja, hogy Google a barátunk. Így a férfiút megtalálva hamar rájössz, hogy a Facebook-profilján természetesen korántsem úgy néz ki, mint az általa elküldött képen - és sajnos nem, nem pozitív irányban kell csalódnod.

Forrás: Shutterstock

Fenn vannak az oldalon azok a nős pasik is, akik már csak a "gyerek miatt" laknak együtt a nejükkel. Az ő esetükben óhatatlanul is elgondolkodom azon: vajon az asszony is így tudja? Érdekes módon ezek az urak valamiért mindig hajnalban lógnak a neten. Aztán, ha óvatosan beszélgetést kezdeményezel a kényes kérdésekről, rögtön te leszel az, aki összeesküvés-elméleteket gyárt és rémeket lát.

Még annak ellenére is, hogy a valódi nevét nem hajlandó elárulni... Tudom én, hogy a legjobb védekezés a támadás, na, de ez beválik valakinél? Bizonyára, mert még bennem is lelkiismeret-furdalást keltett, pedig tudom, hogy ő az, aki nem játszik tiszta lapokkal. Az ilyeneket is jobb hagyni.

Az az igazság, hogy ezek az emberek itt élnek közöttünk. Lehet, hogy a szomszédod, a kollégád, a beosztottad vagy az egyik ismerősöd az. Hiszen ezek az oldalak is a társadalom lenyomatai. Habár lehet, hogy nem is ők a hibásak, hanem mindez az internet átka, hiszen annak védelmében nagyobb biztonságban érzik magukat. Nem kell a másik ember szemébe nézniük, szinte mindent megtehetnek - következmények nélkül. Még a nagy reményekkel indulók is sokszor pont annak esnek áldozatául, ami egyébként a társkeresők előnye kéne legyen. Akár egy étteremben: minél bőségesebb a választék, annál nehezebb dönteni.

Túl nagy a felhozatal, így a kelleténél többet kóstolgatsz, amitől megcsömörlesz, és valójában nem is akarsz többet enni, mert már csak a szemed fogja kívánni a látottakat.

Extrém társkereső oldalak - Jelige: 3 év letöltendőhttp://www.she.hu/herself/20170713-extrem-tarskereso-oldalak-parkereses-zsakutca.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.