házasság újrakezdés válás önmagad önmegvalósítás Ferencz Gabriella
Véget ért a házasságod? Bármeddig tartott és akármilyen nehezen ment az elválás, mindenképp idő kell, míg begyógyul a seb, feldolgozod a történteket és megbecsülöd a közben szerzett tapasztalatokat.

Mert persze akad belőlük bőven... Tudom, hogy nem könnyű lezárni egy kapcsolatot és továbblépni, már csak azért sem, mert ilyenkor a környezetünk inkább a rosszra koncentrál, és ezt állandóan hangoztatja is: "Te szegény, mit fogsz most csinálni egyedül?" Nem gondolnak arra, hogy számos előnye is van annak, hogy elváltunk és újra szinglik vagyunk.

Először is, kiszabadultunk végre egy olyan helyzetből, ami régóta csak rosszat adott nekünk. Mostantól nincsenek felesleges kötöttségek, mi magunk osztjuk be az időnket, nem kell elnézést kérnünk azért, ha elszökünk egy kis baráti csevegésre, esetleg hétvégi wellnessre.

Igyekezzünk tehát a dolog jó oldalát nézni, mert a felsorolásnak még koránt sincs vége! A legfontosabb, hogy végre visszanyerhetjük régi önmagunkat. Mert bármennyire is próbáltunk olyanok maradni, amilyenek korábban voltunk: lazák, optimisták, nevetősek, a szerzett lelki pofonok után biztos, hogy most már csak maximum 50%-on teljesítjük ezt. Ha valami, ez tényleg nagyon szomorú, hiszen pont ezzel a régi énünkkel hódítottunk, erre figyeltek fel a férfiak. Szóval, minél hamarabb vissza kell építeni magunkat 100%-ra!

Az első feladat, hogy örömteli pillanatokat szerezzünk, mégpedig egyedül: vásároljunk cipőt, táskát, sportoljunk, emeljük magasabbra a lécet, legyenek kihívások az életünkben. Minden egyes siker nagyot lök az önbizalmunkon. Ja, hogy pontosan így terveztük a házasságunk alatt is, csak vagy időnk, vagy kedvünk nem volt hozzá? Most mindkettő adott, álljunk hát neki!

Forrás: Shutterstock

Legyen piros a körmünk és a rúzsunk, ne elbújni akarjunk a tömegben, hanem kiemelkedni belőle! Én bizony örömmel pingáltam a körmeimet élénkpirosra a válásomat követően. Nem mondom, hogy a sok halvány rózsaszín és bézs után először nem volt egy kicsit furcsa, de fél óra múlva már boldogan nézegettem őket...

Az egyedüllét szabadság, és nem magány vagy elszigeteltség, úgyhogy élvezzétek: nyugodtan flörtöljetek, kacsintsatok össze egy férfival! Mosolyogjatok, vagy dobjátok hátra lazán a hajatokat! Tegyetek meg mindent, ami örömet okoz, hiszen nem kell megfelelnetek senkinek! Ez a lényeg. Minél inkább utat engedünk az ösztöneinknek, és figyelünk a belső hangunkra, annál könnyebben szedjük össze személyiségünk elvesztett darabjait. Sőt, újakkal is kiegészíthetjük, hiszen a szabad, könnyedén hozott döntések eddig ismeretlen tulajdonságainkat, értékeinket hozhatják felszínre. Büszkék lehetünk, izgalmasak, szenvedélyesek.

Az, hogy elváltunk, nem jelenti sem az életünk, sem az önbecsülésünk végét. Ki kell tartanunk amellett, hogy egy rosszul sikerült kapcsolat után is lehetünk még boldogok. Ajándékozzuk meg magunkat a pillanat örömével, melyben titkok és kincsek rejlenek! Igen, egy válásnak is lehet jó oldala: például az, hogy újrakezdhetünk mindent, tiszta lappal, de sok tapasztalattal. Vegyétek hát elő azt a lapot, és írjátok tele minél több élménnyel! Csak így sikerülhet találni egy új, boldogabb párkapcsolatot.

Válás: Stigma, amely örökre megkeseríti az életed?http://www.she.hu/herself/20190409-valas-stigma-amely-orokre-megkeseriti-az-eleted-bali-edina-zsanna.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.