9 ok, amiért imádom a telet!

Téli gyerek vagyok, abból a kihalófélben lévő fajtából, aki augusztus végén már autentikus környezetben elfogyasztott sült gesztenyéről ábrándozik - de elismerem, hogy ez a takony idő minden, csak nem tél.

Ennek ellenére nem állok be a napelemmel működők fotoszintézis kórusába, hanem szembemegyek az árral, és rávilágítok, miért nem érdemes 3 hónapig túlélésre játszani a paplan alatt:

1. Befagyott tó, kori, vagizás, hanyatt vágódás, repedt os coccygis (konyhanyelven farokcsont). Legjobb.

2. A karácsony NEM.

3. Itthon sajnos egy ideje nincs tisztességes tél, de 2-3 órányi autóútra nagyon is. Szóval, érdemes kibírni ezt a szolid mennyiségű latyakot cserébe a gőzgombócos hüttehangulatért, amit vaníliaszósz helyett jódlizással nyakon öntve szeretek.

4. Teleshopos szaunaöv (ami dehogyis karcsúsít - ellenben 1-2 foknyi fűtésszámlát megspórolhatunk vele).

5. Gyertya, gyertya, gyertya. Mondjuk, én minden évszakban két végén égetem (micsoda áthallás), de télen a társadalom szemében legalább csak simán - és menthetetlenül - romantikus vagyok, nem pedig klinikai eset.

Forrás: Shutterstock

6. A japánkertes Silannal öblített kötött pulcsi + bojtos sapi kombó, ami a szexisség új, eddig ismeretlen dimenzióit tárja fel. Bónusz: nyuszifüles mamusz. #teljeskitaláció

7. Az elhagyatott balatoni strandok, amik annyi liezon titkát rejtik (párat az enyémek közül is).

8. Kövezzetek meg, de cserépkályha mellől nézni az aktuális hétvégi tehetségkutatót vagy átlényegülős showműsort nagyon-nagyon jó. Még akkor is, ha éppen el kell siratni a kedvenc versenyződ kiesését - és csak zsörtölődsz, hogy "azemberekneknincsízlésük" és/vagy "deszavazniderogál"...

9. És végül a fél fizus karácsonyi vásár forralt borral. Ez a hivatalos verzió, mert amúgy karácsonyi vásár instant diabéteszes menzás teával, mert az olyan... gyerekkort idéző.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek