5 főnöktípus, akit a pokolra kívánnál...

Dörmögő Dömötör, vagy tudsz te heti 8 napot is dolgozni? A választék hatalmas. De minden rosszban van valami jó: ezek a főnökök hatalmas motivációt adnak arra, hogy saját vállalkozást nyiss.

1. Nem volt gyerekszobája

Előfordulási hely: Középvezetők, csoportvezetők körében.

Kapott egy minimális hatalmat, és most azt hiszi, övé a világ. Napi tízszer meghallgatod, hogy ő a Boss, csak parancsoló üzemmódban tud működni. Már ha befér az arca egyáltalán az ajtón. Aztán ha jön az igazi főnök, fülét-farkát behúzza, és bársonyos hangon visszaismétli még a legnagyobb blődségeket is.

2. A barkochbázós

Előfordulási hely: Sajnos bárhol.

Elvárja, hogy már az első nap tudd a dolgodat, mintha legalábbis évek óta a cég szolgálatában állnál. Feladatot nem ad, de ha valamit rosszul végzel el (amire így azért elég nagy az esély), jön a lecseszés. Ha okulva ebből rákérdezel a következő instrukcióra, újabb letolás várható: ezt te miért nem tudod?

3. A kiskapus

Előfordulási hely: Kisebb cégek.

"Jaj, persze, bejelentünk, de csak 2 órára, nem baj? Azért így is lesz TB-d! A kasszába ne üss be légyszi mindent! Valamivel elszámolunk, valamivel nem. Sajnos a szerződésre még várni kell pár napot." A sor hosszan folytatható.

4. Az ideggyenge

Előfordulási hely: 10+ éve az adott szakmában dolgozók körében.

Egyszer valaki véletlen feltekerte nála a hangerőt, és úgy hagyta. Vigyázat! Az ordibáláshoz repkedő nyálcseppek is társulhatnak, amit a rutinosabbak már úgy kikerülnek, mint a labdát anno a kidobós játékban. Ne légy szívtelen, lepd meg a főnököd egy havi szanatórium bérlettel!

Forrás: Shutterstock

5. Övé az életed

Előfordulási hely: Bármely cégnél.

Bekészítetted estére a bort és a csipkés fehérneműt? Hát az ott is marad. A főnöködnek még pont segíteni kell ebben a projektben, pont van még egy ügyfél, ezt a pár megrendelést még pont le kéne zavarni. Az állítás duplán igaz, ha munkamániás: ekkor ugyanis neked sem lehet magánéleted.

+1 A rendes főnök

Előfordulási hely: Narnia, Roxfort, Középfölde.

Állítólag látták már a "Rendes Főnököt", de ezt eddig még semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá. Kedves, meg tud dicsérni, és nem tekint rád árulóként, csak mert el merészelsz menni nyaralni egy hétre. Ő is dolgozik, és nem varrja a cég vezetését a nyakadba nettó 130 ezer Ft-ért.

Talán nem véletlenül váltunk manapság félévente munkahelyet. A jó főnököt pedig legalább annyira nem szabad elherdálni, mint egy jó párkapcsolatot; nem osztogatják minden sarkon.

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek