Mit tennél meg azért, hogy sikeres legyél?

Y generációsként túl vagyok egy halom motivációs tréningen, és hálás voltam minden egyes új lehetőségért, még ha beledöglöttem is. Szerencsére ezt már kinőttem.

Félreértés ne essék: nincs annál csodálatosabb érzés, ha szétvet az erő és a tettvágy. Elhatározod, hogy nem fogod azt a kispolgári életet élni, mint anyádék, és sikeres táncos/grafikus/író leszel, akkor is, ha senki sem támogat.

Ráadásul a '80-as és '90-es évek szülöttei tipikusan az "oldd meg magad" elv szerint nevelkedtek. Csábítóan hangzik, hogy küzdened kell, de cserébe a siker tóparti kis kastélya vár. A modern karrierista szemléletmód és az erre épülő motivációs biznisz viszont több súlyos sebből vérzik.

Forrás: Shutterstock

Siker bármi áron

Igen, itt lehet a csúnya dolgokra gondolni. Kezdd el szépen az életed értékesítőként, sózd el a mágneses hátmasszírozót a kisnyugdíjasnak százezer forintért, és hó végén lesz pénzed megvenni az új iPhone-t. Mivel azonban te ultramotivált vagy, és hívogat az igazgató minimál stílusú irodája, smúzolj a megfelelő emberekkel, lépcsőként használva őket a felettesed fenekéhez! A túlóra pedig ezentúl a legjobb barátod lesz.

Ha pedig csinos lány vagy, a főnököd pedig ellenkező nemű, akkor ostoba lennél kihagyni a lehetőséget! Egy kacsintás, egy titkos mosoly, este pedig várhatod az SMS-t...

Őszinte kapcsolatok

Csak olyan emberekkel alakíts ki kapcsolatokat, akikkel tudjátok egymást motiválni! A barátaidat ne aszerint választ meg, hogy viccesek/értelmesek/segítőkészek-e, hanem, hogy mennyi tudsz profitálni belőlük! A negatív ismerőseiddel szakíts meg minden kapcsolatot, nehogy lehúzzanak, és ezzel a boldogulásod útjába álljanak! Nem számít, ha ez a személy éppen az édesanyád, ki ő, hogy egész nap a nyűgét hallgasd?

Forrás: Shutterstock

Millió dolláros mosoly

Észrevetted már, hogy az összes motivációs tréner olyan, mintha ki lenne merevítve a szája? A mosolyuk minden, csak nem természetes. Hálát adnak a reggeli napfényért, a kávéért, de még azért is, hogy belerúgtak a kisujjukkal a szekrénybe, mert legalább van kisujjuk. Persze lehet, hogy velem van a baj, de én reggelente az életemért könyörgöm, és elmorzsolok egy álmos könnycseppet a zuhany alatt. Nem adok hálát, ha találkozhatok a főnökömmel, az én életem nem szuperboldog és 110%-os.

Ha pedig éppen meghalt egy hozzátartozód, akkor ok, gyászolhatsz egy hétig, de utána csak keményen, te ennél tökösebb vagy! A szomorúság, a mély érzések nem trendik. Ha eléggé motivál a célod, akkor semmi sem állhat a sikered útjába.

Végezetül pedig használj hangzatos szavakat: siker, álmok, nagyság, célok, hála. Ha esetleg még maradtak jó fej barátaid, de meg akarsz tőlük szabadulni, nyugodtan idegesítsd őket ezekkel a kifejezésekkel, és nemsokára egyedül fogsz ücsörögni a kocsmában. Ultrasikeres pénzügyi tanácsadóként.

Persze legyél motivált, dolgozz keményen, de maradj a realitás talaján, és gondolkozz, ne csak sodródj a korszellemmel! Igenis legyenek megvalósításra váró álmaid, hiszen az hajt előre - de ne fizess olyan árat érte, amiről már érzed, hogy nem éri meg!

SHE

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek