szórakozás Szőke Eszter énidő egyedül
Elmennél egy buliba, de senki nem akar veled tartani? Érdekel egy film vagy kiállítás, de nincs kíséreted? Az isten szerelmére, nehogy ez tartson vissza! Menj csak el szépen egyedül, és hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad, mint gondolnád! Összegyűjtöttem neked egy listát arról, hogy miért jó egyedül szórakozni.

1. Oda mehetsz, ahova csak akarsz!

Képzeld el a helyzetet: kiválasztasz például egy koncertet, ami a baráti társaságodban senkit nem érdekel. Te viszont kamaszkorod óta arra vársz, hogy ez az együttes végre Magyarországon is fellépjen. Mit teszel? Inkább nem mész el, mert nincs kíséreted? Dehogyis! Inkább örülj neki, hogy senki nem állja útját az önfeledt szórakozásnak! Úgy tombolhatsz, ahogy csak jólesik, és nem kell azon stresszelned, hogy cserébe milyen "nemszeretem" fellépésre kell majd elkísérned a párodat, testvéredet vagy a barátaidat.

Forrás: Shutterstock

2. Te uralod az időd minden percét!

Azon is felesleges aggódnod, hogy a barátnőd ezúttal csak 30 percet, vagy megint egy órát fog-e késni, vagy mikor akar majd hazaindulni. Hiszen ha egyedül mész, akkor pont addig tart a buli, amíg neked kedved van hozzá. És nem kell megvárnod, hogy az a helyes srác végre elkérje a Jutka számát, vagy, hogy a Pista végre kikeveredjen a mosdó előtti kilométeres sorból. Nem. Csak hívsz egy taxit, vagy kimész az éjszakai buszhoz, és hazamész. Ennyi.

3. Senkihez nem kell igazodnod!

Ha például együtt mentek shoppingolni a barátnőddel: az egy dolog, hogy te fényévekkel hamarabb végzel, mint ő - mert tudod, hogy mire van szükséged, hogy mi áll jól, és nem mellesleg a méreteiddel is tisztában vagy. Viszont a barátnőd csak úgy eljött magának venni valamit. Persze azt nem tudja, hogy mit is szeretne, de akármi is az, álljon jól: a hatalmas fenekén, amit nem tud eltakarni, a pici mellein, amelyeket szintén rejtegetni kéne, a vastag derekáról nem is beszélve...

Te meg nem győzöd neki magyarázni, hogy bizony szép kerek a feneke, nem picik a mellei, és a dereka is tök karcsú. Mire végeztek a "kellemes időtöltéssel", elsorvad az agyad - na, ezért szoktam én le a közös vásárlásról.

Forrás: Shutterstock

+1 Egyedül lenni akkor is jó, ha nem muszáj

Nem csak akkor érdemes egyedül programozni, ha a környezeted "rákényszerít". Hiszen már a nálunk jóval okosabbak is megmondták, hogy az énidőnek hatalmas jelentősége van egy ember életében. Szóval, ha éppenséggel minden programra találnál megfelelő kísérőt, akkor is érdemes olykor az egy fős időtöltést választani. Nem fog senki megsértődni, ha néha napján egyedül mész el kikapcsolódni.

Énidő: fogadjunk, hogy rosszul csinálod!http://www.she.hu/nofilter/20170208-enido-eletmod-belso-harmonia-eletkedv-feltoltodes-magunkra-forditott-ido.html

Persze nem azt mondom, hogy ezentúl csak magányos farkasként járj szórakozni, de egyszer-egyszer kifejezetten üdítő érzés, ha mások igényei helyett csak saját magaddal kell foglalkoznod.

Szőke Eszter

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.