pakolás tisztítószer rendrakás felesleges holmik Szabó Mariann
Elképesztő, hogy mi mindent rejt egy háztartás tisztítószeres szekrénye. Nyilván mindenkinek van néhány alap, amihez ragaszkodik: fertőtlenítő, súroló, padlófényező, üvegtisztító, bútorápoló stb. De valószínűleg mindenkinél lapul néhány felesleges darab vagy valamiből indokolatlan mennyiség.

Nemrég nekiálltam rendbe tenni a mosogató alatti szekrényt, és olyan volt, mintha valaki más vásárolta volna tele. Most komolyan, minek a virágmintás törlőrongy, ha sajnáljuk használni? De hát olyan szép és mutatós. Azért biztos, ami tuti, veszünk mellé egyszínűt is, a bevált, megszokott fajtából. A virágmintás pedig ott fog megrohadni a mosogató alatt leghátul, de miért is? Valami alkalomra tartogatjuk? Mégis milyen alkalomhoz illik majd? Szülinap, névnap? Esetleg egy tavaszváró kerti parti? Na, mindegy, visszateszem, valamikor jó lesz.

Forrás: Shutterstock

Lássuk, mi van még itt! Konyhai zsíroldó. Ó igen, tudom már, ez egy brutál cucc, egyszer befújtam vele a sütő ablakát belülről, aztán vizes szivaccsal letöröltem. Nem jött le. Újra és újra áttöröltem, míg végül nem maradt bőr a kezemen. Konkrétan lemart róla egy réteget. Na és a sütő? Hát az meg olyan középszar lett, akárcsak az első lasagne, amit ezután benne sütöttem. A küllemével nem volt baj, csak a szagával meg az ízével. Nem is használtam többé, szerintem ez kuka.

A következő cucc egy félig teli folyékony szappan utántöltő. Meg még egy, és még egy... Lehet, hogy ezt nem itt kéne tartani, hanem a fürdőben. Valahol olvastam, hogy a feledékenységért az ajtók felelősek. Ki- vagy belépünk egy ajtón, és elfelejtjük, hogy mit is akartunk, miért indultunk. Na, ilyen lehet, amikor elindulok, hogy feltöltsem a szappant: fürdő ajtón ki, konyha ajtón be és delete: jaj, nincs itthon szappan, venni kell!

Vannak itt még dobozok, amik mosogatógépbe való sót rejtenek. Nem tudom, hogy csak az én mosogatógépem ilyen defektes-e, de a két kiló só nem fér bele, egy kicsi mindig marad a doboz alján. Amit aztán elteszek, hogy jó lesz legközelebb, rácsukom a szekrényajtót (ajtó=delete), és már veszem is a következő dobozzal a legközelebbi vásárlásnál - hogy az megint így végezze. Jó, erre valamit ki kell találni, 20 deka sókat tartani több doboz alján szerintem nem normális dolog.

Forrás: Shutterstock

Mosogatószivacs. Szintén fél tucat megbontott csomag. Hiányzik belőlük 2-3 darab. A többi 7-8 pedig masírozik szépen hátra a virágmintás törlőrongyhoz, akár egy színes Spongyabob hadsereg.

Szőnyeg- és kárpittisztító. Por állagú, olyan, amit csak rá kell szórni a szőnyegre, aztán meg felporszívózni, és készen is van! Tekintve, hogy a szobákban parketta van, a többi helyiségben pedig kő, ez itt igazán nélkülözhetetlen... Ebben már nem tudom, hogy mi fogott meg, szerintem tudat alatt puha szőnyeget szeretnék, rajta mosolyogva hasaló kisgyerekeket és kutyusokat. Oké, gyerek van, kutya van, kell egy szőnyeg! Ezt sem dobom ki.

Szemeteszsákok. Különféle méretben: konyhai kukába, fürdőszobai kukába, nagy kukazsák a kinti kukába, behúzószalagos a szelektívnek. És mégis a legtöbbször szatyor van a konyhai szemetesben. Logikus, nem?

Terápiás takarítás - avagy Laura stresszkezelhttp://www.she.hu/herself/20170724-terapia-stresszkezeles-takaritas-indulatkezeles.html

Mert ami a kompletten ellepi a tisztítószeres szekrényt, az nem más, mint a rengeteg bevásárlószatyor. Ez valami kényszeres gyűjtési mánia lehet, amire nincs magyarázatom! Fogadok, hogy mindenkinek van a háztartásában minimum 20 db szatyor, amiből még soha egyet sem vitt magával vásárolni.

Nos, végeztünk. A tisztítószeres szekrényben ugyan nem lett sokkal kevesebb a holmi, de legalább veszek egy szőnyeget! :D

És neked milyen vackokat rejt az a bizonyos szekrény?

Szabó Mariann

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.