10 ok, amiért utálom a Szilvesztert

Hamarosan elérkezünk az év végéhez, újra itt a Szilveszter. Eltelt egy év, ezt meg kell ünnepelnünk, hiszen annyi nehézségen és még több örömön mentünk keresztül az elmúlt 364 és háromnegyed napban.

Kötelező pezsgőt bontani, szó szerint. Éppen ez a baj, hogy kötelező. Lássuk, miért nem szeretem az újév köszöntését! 

1. A mazsolák is isznak

Nem tagadom, szeretek inni. A viszonylag gyakori ivás mellett van stabil munkám, és nem egy, nem két vállalkozásom, sőt, még újságíróként is dolgozom. Éppen ezért az alkoholfogyasztásomat jól tudom kezelni, ismerem magamat, tisztában vagyok a határokkal is. Az alkalmi ivókat azonban nem szenvedhetem, képtelenek kezelni ezt a dolgot, hülyén viselkednek, kellemetlen szituációkat okoznak. Márpedig ilyenekből van bőven a jeles napon.

Forrás: Shutterstock

2. A szervezés mizériája

Baráti társaságok vesznek össze december 31-én, pedig a cél az lenne, hogy mindenki jól érezze magát. Egyszerűen sok embernek túl nagy stressz a szervezés, nem bírják, összerúgják a port teljesen értelmetlen dolgokon. Naná, hogy rengeteg az inger, mindenki menni akar valahova, a lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk. Ezt is meg kéne tanulni kezelni.

3. A pezsgő

Ez a pont nem érdemel túl sok szót, egyszerűen utálom a pezsgőt. Persze elfogadom, hogy sokan szeretik, de számomra értelmetlen a keserű és az édes íz közös halmazán táncoló híg ital. Ráadásul nagyon drága is!

4. Az új év első napja

Ahogy említettem, viszonylag sokat iszom, a másnaposságot viszont természetesen én sem kedvelem. Miért kellene egy friss évet másnapossággal indítani? Éppenséggel reménnyel, örömmel, szeretettel kellene tekintenünk egy izgalmas, most kezdődő évre.

Forrás: Shutterstock

5. Azok a rossz bulik

Visszatérve a szórakozáshoz, sok éves tapasztalataim alapján jól tudom: ezek a bulik ritkán sikerülnek igazán jól. Senki sem biztos abban, hogy jó helyen vagyunk-e, szinte mindenki menne valahova máshova, pedig épp megérkeztünk. Ez sem jó, kifejezetten ellentétes a kikapcsolódással.

6. Ami kötelező, az jó nem lehet

A féktelen bulizás ezen a napon kötelező. Egyszerűen társadalmi nyomás. Szinte olyan, mint az adózás: ha nem csinálod, akkor rossz ember vagy. Nekem ez nem tetszik, mindenki akkor engedje el magát, amikor neki igazán jó!

7. Az erőltetett humor

Muszáj nevetni, hiszen ez a szokás. Ezzel még egyet is értek, legyünk vidámak, ez tök jó! De olyan mennyiségű béna humor árad mindenhonnan ezen a napon a médiából és az emberekből is, hogy csak na...

Forrás: Shutterstock

8. A zaj

Az emberek ilyenkor megvadulnak, és iszonyatos zajt csapnak. Ehhez én már öreg vagyok, lehet kulturáltan is bulizni, nem kell, hogy úgy érezzem, kitört a következő háború csak azért, mert ugrik egyet az évmutató!

9. Csak magunkra gondolunk

Tudom, ez egy elcsépelt gondolat, de az állatoknak valóban nagyon rossz a nagy zaj! A kutyák, macskák és egyéb állatok rettegnek a tűzijátéktól, a dudáktól és az összes többi hülyeségtől, amit ilyenkor megint csak kötelező jelleggel csinálnak az emberek.

+1 Hideg van

Hideg van, hisz tél van, nem jó ilyenkor sokat mászkálni a városban. Márpedig ez is szinte kötelező, menjünk egyik helyről a másikra. Miért nem lehet egy helyben, nyugodtan ünnepelni?

Végezetül fontos kiemelnem, hogy a Szilveszter szellemiségével abszolút egyetértek. Ünnepeljünk akkor is, ha jól volt az óév, hisz a következő még jobb lesz. Akkor is, ha rossz volt ez az év, a következő egészen biztosan sokkal jobb lesz! Csak legyen egy kicsit kevésbé házi feladat jellegű és európaibb a bulizás!

SHE

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?