vonzalom nők férfiak egyenruha Györfi András
Egy jókötésű tűzoltó, egy sármos rendőr, egy védelmező katona. Mind olyan karakterek, akik megfordulnak a nők fantáziájában. Nem véletlenül olyan kapósak a jelmezkölcsönzőknél az egyenruhák...

A jelenség olyannyira valós, hogy Angliában évek óta létezik egy társkereső oldal, ami kifejezetten az egyenruhások iránt érdeklődőknek szól, nemrég a hazai megfelelője is elindult. De mi lehet az oka a nők ezen vonzalmának? A pszichológusok szerint a magyarázat többrétű.

Minden nőnek fontos, hogy egy férfinak legyen munkája, célja, ha úgy tetszik, "küldetése". Ha egy férfi egyenruhát visel, akkor az egyértelmű jelzése annak, hogy van stabil, kiszámítható munkája, ez már önmagában jó kezdetnek számít. Sőt, az is valószínűsíthető, hogy kibírt egy kemény kiképzést: vagyis kitartó, fegyelmezett, és bírja a gyűrődést.

Forrás: AFPforum/Paramount Pictures

Arról nem is beszélve, hogy a köz szolgálatában áll, mindannyiunkért dolgozik, ez ismét olyan gondolat, ami sok nőből válthat ki rokonszenvet. Emellett, az egyenruha védelmet sugall a világban a nőre leselkedő veszélyekkel szemben. Egy biztonságérzetet nyújtó férfi mellett minden nő jobban érzi magát.

Természetesen a férfiúi erő is szerepet játszik, például egy tűzoltó a munkájából adódóan bizonyára jókötésű, határozott kiállású férfi. A különböző rendvédelmi szervezetek dolgozói fizikailag is felkészültek kell, hogy legyenek, sok edzéssel és mozgással jár a munkájuk. Márpedig az edzett férfiakat különösen szeretik a nők. Illetve, ha egy férfi ilyen munkakörben dolgozik, könnyen lehet az a benyomása a nőknek, hogy nap mint nap nehéz és veszélyes helyzetekkel szembesül - amiket rendre meg is old. Ez ugyancsak vonzó.

Forrás: AFPforum/ EyePress

Ha egy férfi egyenruhát visel, akkor a külseje rendezett kell, hogy legyen, ami szintén nem elhanyagolható szempont. Végezetül, ha valaki a közjót szolgálja, akkor minden bizonnyal hűséges, komoly elköteleződésre kész és alkalmas személyiség.

És ha érdekelnek a tűzoltók, katonák, rendőrök, mentősök, nem feltétlenül kell bajba sodornod magad, hogy megismerhess egyet, vannak ennél egyszerűbb megoldások is az internet korában.

Beálltam katonának - harminc felett, nőkénthttp://www.she.hu/nofilter/20171006-no-katonasag-katona-kitartas-haza-vedelme-dosa-eszter.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.