Nyomulós csajok vagy csábító démonok?

100 évvel ezelőtt íratlan szabály volt, hogy egy lánynak nem illik kezdeményeznie. Egykori nőtársaink legfeljebb lopott, huncut pillantásokkal biztathatták a félénkebb jelentkezőket.

Szerencséjük volt: a bálok, mulatságok valamennyi társadalmi rétegen belül megkönnyítették az ismerkedést. Ha egy fiú többször felkért egy lányt táncolni, az felért egy vallomással. Ha a lány minden alkalommal igent mondott, az szintén. Innen már egyszerű volt a folytatás. A fiú odament a lány kísérőjéhez, engedélyt kért, hogy meglátogathassa, majd kezdődhetett - mostani szóval - az "együttjárás". A mai korhoz képest minden átláthatóbb és egyértelműbb játékszabályok szerint zajlott. 

Büszkeség és balítélet filmForrás: Collection Christophel/ Working Title Films/Studiocanal

Jelenleg azonban modern világban élünk. A szerepek összekavarodtak, a szabályok egyénenként változók. A női kezdeményezés hívei azt tanácsolják, légy merész, hiszen magabiztosságot és vagányságot sugall, ha csajként te teszed meg az első lépést. Valahogy úgy, ahogy Nina Simone énekli I Put a Spell on You című dalában:

"Megbabonázlak, mert az enyém vagy."

Szóval, mutasd meg a bátor, démonikus oldalad, és a férfi megsemmisülve hagyja magát leigázni! Ha azonban ezt a verziót választod, sose felejtsd el, hogy döntéseddel vállalod az esetleges visszautasítás kockázatát! Érdemes előtte átgondolni, képes vagy-e érett és erős nőként fogadni, ha netán nemet mond a kiválasztottad.

Forrás: Shutterstock
A Doktor House sztárja, a szép és népszerű Olivia Wilde nem volt ijedős. Mivel jelenlegi vőlegénye fél éves ismeretség után sem kért tőle randit, végül a színésznő megunta a várakozást. Egy barátjával elküldte a férfinak a telefonszámát. "Ez itt Olivia száma. Használd!" - hangzott el az egyértelmű felszólítás.

A kezdeményezést ellenző tábor szerint viszont ez illúzióromboló, épp ezért nem célravezető elvenni a férfitól, amit mindennél jobban élvez: a vadászat izgalmát. Szerintük minden férfi szeretné érezni, hogy ki kell tennie magáért ahhoz, hogy elnyerje választottja figyelmét. Így fennáll a veszély, hogy - még ha él is a lehetőséggel - idővel unalmasnak találja a szitut, a lelkes leányzót pedig könnyen megkaphatónak könyveli el.

De akkor kezdeményezz, vagy ne?

Szerintem a legjobb, ha nem hallgatsz senkire. Egyedül arra a hangra, ami belülről diktál. Akkor sem érdemes kétségbe esni, ha nem tudsz dönteni. Még mindig ott a köztes megoldás, ami a nőknek évezredek óta rendelkezésére áll. Finom és okos módon érd el, hogy álmaid férfija felfigyeljen rád! Ezután pedig hagyd meg számára a kezdeményezés dicsőségét és izgalmát!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?