Férfi hiszti - mi, nők a kanyarban sem vagyunk!

Már attól kiborulok, hogy mennyi embert ki fogok borítani. Pedig muszáj felfedni a tényeket. Nem maradhat titokban, nem maradhat felfedezetlenül és megvizsgálatlanul ez a női idegek terhelhetőségét maximálisan kihasználó jelenség: a férfi hiszti.

Szerintem fontos, hogy egy egészséges önismerettel bíró, korrekt ember elismerje, ha a másik fél jobb valamiben. Jelen esetben a férfiak ebben a szörnyűségben! Bevallom, én soha nem voltam a legjobb. Űztem kicsit, próbálkoztam vele, de soha nem műveltem mesterien.

Hogy pontosan mire is gondolok? Szakszerűen megfogalmazva: az érthetetlen, kibogozhatatlan, megfoghatatlan, tanácstalanságot és széttárt karokkal az égre meredő tekintetet eredményező konfliktusok generálása. Röviden: a hisztit.

Forrás: iStockphoto/Antonioguillem

Mikor csak állsz szótlanul a másikra meredve, és azt érzed: nem érted. Azon töprengsz, egyáltalán ébren vagy-e? Vagy ez valami furcsa álom, amikor a világ ok-okozati összefüggései megszűntek létezni? Amikor a "miért"-re nem indokot, hanem kérdést kapsz válaszul. Amikor a magyarázat zavart, a segítő kéz ellenségességet szül.

Vegyünk egy egyszerű(nek tűnő) esetet! Elterveztem, hogy a hétvégén elutazunk vidékre. Na, nem volt kőbe vésve, csak úgy eszembe jutott. Ezért rácsörögtem a kedvesemre, hogy felvázoljam az ötletem. És elindult a lavina. Ő motorozni akar a hétvégén. Jó, megbeszéljük, puszi, hívás vége.

  • Néztem szállásokat, felhívtam, hogy elújságoljam, mit találtam. Elnézést, pontosít: ő egyedül akar motorozni a hétvégén. Szuper, puszi, egyeztető hívás vége.
  • Megszerveztem hát egy csomó baráti találkozót a hétvégére. Amikor ezt elmondtam neki, akkor közölte, hogy oda szívesen jönne, mert lehet, hogy rossz idő lesz, és akkor nem motorozik. Ááááááá, átszervezem. (Kezd elegem lenni...) Puszi.
  • Lefoglaltam még egy helyet, és már hívtam is. Ő nem jön, ne szervezzem meg az életét. Jó, találd ki, mit akarsz, nekem tök mindegy, pu... kinyom.
  • Újabb hívás - a semmiből -, lebaszás, ő soha nem csinálhatja azt, amit akar. "Puszi" helyett "Baszd meg!"
Forrás: Getty Images/Nikada

Hozzáteszem, ezen később sokkal nagyobbat röhögtünk, mint amikor én csináltam hasonlót, a női hormonokkal dúsított napjaim valamelyikén. De én legalább értem. Tudom: ha jön a hónap hisztis napja, el kell vonulnom sütőt zsíroldózni.

De egy férfi nem ilyen gyakorlott. Ezért rosszabb a férfi hiszti. Mert nincs hozzászokva, hogy elfogadja, hogy amit csinál, az nettó indokolatlan cirkusz. Sőt, talán azt sem ismeri el, hogy csinálja. Nem tudja mi ez, hogyan lehet - és kell - kordában tartani. Ezért a hiszti sokkal váratlanabb élethelyzetekben, felkészületlenül csaphat le ránk, "ártatlan" nőkre.

Nos, mivel annyi "csodálatos" tanácsot olvasni a neten a női hiszti kezelésére, ezért gondoltam, én is ellátom nőtársaimat egy pár nem biztos, hogy eredményes, de legalább egy-két jó röhögést eredményező tipp-pel:

  1. HISZTI verseny: A hiszti legjobb ellenszere, ha saját fegyverével győzzük le. Húzzuk elő a kalapból a legkiborítóbb hisztinket, és mehet a verseny kifulladásig, esetleg oldalt szúró röhögésig.
  2. Étel: Gyorsan tegyük az elszabadult fél elé, és nézzünk megadóan! Kétesélyes! Nyugtatónak épp olyan jó, mint hozzávágni a fehér ruhánkhoz. Ezért kiegészítő tanács, hogy színtelen kajával kísérletezz!
  3. A MISSION IMPOSSIBLE: Mivel maga a hiszti is értelmetlen, ezért jó megoldás lehet, ha a másik fél kizökkentésének érdekében mi is valami teljesen indokolatlant csinálunk. A kocsiriasztó ki-be kapcsolgatását és a garázsban a szerszámok látványos összekeverését kezdőknek, a fehérjepor csapba öntését haladóknak, és csak és kizárólag jó futóknak ajánlom!
  4. És végül, hogy az is, akinek nincs humorérzéke megnyugodjon: megértő simogatás és kedvesség. Ez egy próbát megér, bár én a hiszti hevében még nem értem el vele kézzelfogható sikert, de várom a teszteredményeket!

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek