tulajdonság erős igazi nőiesség ismérvek
Milyen a tökéletes nő? Kurva az ágyban, szakács a konyhában. Ezen kívül anya, legjobb barátnő, lelkitárs, aki mindig, minden körülmények között a legjobbat hozza ki magából - mert ez a kötelessége. Vagy mégsem?
  • Néhányan azt mondják, hogy egy nő csak egy férfi által lehet igazi nő. Valaki által, aki felemeli, aki a tenyerén hordozza.
  • Sokak szerint egy nő mindig ápolt, és értelem csillog a szemében.
  • És hallottam már olyat is, hogy a nőiség tökéletesen csak az anyaságban teljesedhet ki.

Szerintem pedig mindegyik egyszerre és egyik sem.

Vannak azok a bizonyos, nagybetűs, ízig-vérig nők, aki kócosan és mackóban is könnyedén lenyűgöznek bárkit. Mert van bennük valami, ami megmagyarázhatatlan és megfoghatatlan. Van valami a pillantásukban, ami megigéz bárkit.

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

És ez nem attól függ, hogy hány kiló vagy, milyen hosszú a hajad, vagy, hogy mennyire szépen tudsz mosolyogni. Nem attól figyelnek majd fel rád, mert kihívóan öltözködsz, vagy, mert közönségesen viselkedsz.

Egy igazi nő elsősorban tisztában van önmagával. Tudja, ki ő, mit akar, és nem hátrál meg a nehézségek elől. Elfogadja, hogy a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket.

Mer gyengének lenni, attól függetlenül, hogy ő a legerősebb lény a Földön. Nem szégyelli bevallani, hogy nem tudja kicserélni a villanykörtét - de titkolja, hogy két perc alatt meg tudná tanulni.

Hagyja, hogy vigyázzanak rá, pedig az ő biztonságot nyújtó ölében teljesül ki a világ. Kell, hogy valaki fogja a kezét az utcán, pedig végigegyensúlyozna a legvékonyabb cérnaszálon is a gyermekeiért.

Képes magassarkút húzni egy esős napon is, és végigtipegni az összes fájdalmán, amit magában hordoz, mert tisztában van vele, hogy nem csak önmagáért létezik. Tud mosolyogni és őszintén nevetni. Boldogságot adni.

Forrás: Getty Images/gilaxia

Tudja, hogy a legfontosabb az életben: szeretni és szeretve lenni, hiába törték már össze a szívét - és fogják is még. Mégsem adja fel soha, hogy megpróbálja megtalálni az igazi szerelmet. Időt szán magára, mert csak ezáltal fejlődhet.

Nem kellenek neki csillogó ruhák ahhoz, hogy lenyűgöző legyen, és nem kell kivágott felső vagy miniszoknya, hogy erotikát sugározzon magából. Nem próbál meg férfi szerepekben tündökölni, mert tisztában van vele, hogy a nők nem azért lettek teremtve, hogy megcsináljanak mindent, amit egy férfi tud. Hanem, hogy képesek legyenek mindarra, amit egy férfi nem tud.

Egy igazi nőnek nem kell senki ahhoz, hogy nőnek érezhesse magát - mégis szüksége van ölelésre. Onnan ismered fel, hogy van lelke. Tud és nem fél sírni. Egy nő akkor igazi nő, amikor megtanulja jobban szeretni saját magát, mint ahogy egy férfi szeretheti őt. Mert akkor képes lesz majd úgy szeretni a férfit, ahogy még soha nem szerette senki.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.