Igazi női barátságok nincsenek! - Nem lehet, hogy csak te vagy gáz?

Valamiért sokan abban a tévhitben élnek, hogy a nők közötti barátság nem más, mint egy mézes mázzal összekent viperafészek. Nem őszinte szeretettel tekintenek egymásra, hanem csupán áskálódva, önös érdekektől vezérelve tartják fenn a kapcsolatot.

Vagy én vagyok a különleges, szabályt erősítő kivétel, vagy csak ismételten egy ostoba sztereotípiával állunk szemben - amitől tövestül kihullik a hajam. Első körben azt nem értem, hogy miért kell a férfiak és a nők barátkozási szokásait összehasonlítani? Ilyen alapon arról is vitázhatnánk, hogy a boxer vagy a tanga a jobb döntés? Mindkettő fehérnemű, és ugyanazt a célt szolgálják. Pont.

Forrás: iStockphoto/ Alex Serebryakov

Mégis vannak olyan emberek, akik a nők barátságát úgy képzelik el, hogy általában érdekek mentén szövődnek, valamilyen cél elérésének érdekében. Ezzel a kijelentéssel mindössze két problémám akad:

  • Az egyik az, hogy egy ilyesfajta kapcsolatnak semmi köze a barátsághoz. És aki ezt mégis annak hiszi, az először tegyen rendet a fejében, és tisztázza a fogalom valódi jelentését! És utána bontsa szét nemekre, ha kényszeresen erre vágyik.
  • A másik problémám pedig az, hogy érdekemberek mindenhol vannak, kortól és nemtől függetlenül. Éppen ezért hülyeség, ha a versengést, az áskálódást és az érdekérvényesítést kizárólag a csajokkal kötik össze. Mintha a férfi öltözőkben nem kerülnének összemérésre a cerkaméretek.

Hagyjuk már az álszentséget!

Barátságra ugyanúgy képesek a csajok, ahogy a pasik is. Nincs különbség. Rengeteg olyan lány, csaj, nő van, akik hosszú évek óta vannak barátságban. És nem, az ilyen kapcsolatokban nem az a cél, hogy ledaráld a másikat, vagy, hogy megmutasd, te mennyire sikeres domina vagy.

De a legelszomorítóbb az egészben számomra mégiscsak az, hogy a csajok sem állnak ki önmagukért. Inkább ők is azt hirdetik, hogy inkább már nem is barátkoznak egymással, mert a nők többsége érdekember.

Forrás: iStockphoto/AntonioGuillem

Éppen ezért most megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam, szerintem hogy néz ki egy barátság. Férfiak és nők esetében egyaránt. Mert továbbra sem vagyok hajlandó különbséget tenni.

  • Az igazi barátok az embert látják egymásban, akit belső tulajdonságai miatt szeretnek, és nem a külsejük miatt.
  • Az ilyen közösségek legfőbb ismérve a csapatszellem. Ez azt jelenti, hogy képesek egymás örömének és sikerének örülni attól függetlenül, hogy éppen milyen passzban vannak.
  • Az ilyen barátok ott vannak akkor is, ha épp 2 méterrel a föld felett lebegsz a boldogságtól, és akkor is, ha hetekig szarral töltött palacsinta nálad a vacsi.
    Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov
  • Melléd állnak, ha a bajban vagy, bíztatnak, ha szükséged van rá, és hallgatnak, ha épp azt kell tenniük.
  • Visszarángatnak a való életbe, ha nem tudod kordában tartani magad, és kegyetlenül az arcodba vágják a fájdalmas igazságot, ha épp hazudnál magadnak.

Tény és való, hogy ilyen viszonyból kevés van. De ez nem is baj, hiszen a barátság nem autós kártya, vagy Barbie baba, amiből többet és többet kell gyűjteni. Ha van 1-2 megbízható barát az életedben, már szerencsésnek mondhatod magad.

Mert sajnos egy olyan világban élünk, ahol egyre többen nem tudják megkülönböztetni a barátságot a gazdasági haverságtól. Ezért nagyon nehéz őszinte cinkostársakat találni. Hiszen sokkal egyszerűbb a nőket kompletten lehúzni a vécén, mint elgondolkodni azon, neked vajon milyen felelősséged lehet abban, ha folyton úgy érzed, hogy megütöd a bokádat a barátaiddal.

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek