tévhit férfi összehasonlítás barátság sztereotípia
Valamiért sokan abban a tévhitben élnek, hogy a nők közötti barátság nem más, mint egy mézes mázzal összekent viperafészek. Nem őszinte szeretettel tekintenek egymásra, hanem csupán áskálódva, önös érdekektől vezérelve tartják fenn a kapcsolatot.

Vagy én vagyok a különleges, szabályt erősítő kivétel, vagy csak ismételten egy ostoba sztereotípiával állunk szemben - amitől tövestül kihullik a hajam.

Első körben azt nem értem, hogy miért kell a férfiak és a nők barátkozási szokásait összehasonlítani? Ilyen alapon arról is vitázhatnánk, hogy a boxer vagy a tanga a jobb döntés? Mindkettő fehérnemű, és ugyanazt a célt szolgálják. Pont.

Forrás: iStockphoto/ Alex Serebryakov

Mégis vannak olyan emberek, akik a nők barátságát úgy képzelik el, hogy általában érdekek mentén szövődnek, valamilyen cél elérésének érdekében. Ezzel a kijelentéssel mindössze két problémám akad:

  • Az egyik az, hogy egy ilyesfajta kapcsolatnak semmi köze a barátsághoz. És aki ezt mégis annak hiszi, az először tegyen rendet a fejében, és tisztázza a fogalom valódi jelentését! És utána bontsa szét nemekre, ha kényszeresen erre vágyik.
  • A másik problémám pedig az, hogy érdekemberek mindenhol vannak, kortól és nemtől függetlenül. Éppen ezért hülyeség, ha a versengést, az áskálódást és az érdekérvényesítést kizárólag a csajokkal kötik össze. Mintha a férfi öltözőkben nem kerülnének összemérésre a cerkaméretek.

Hagyjuk már az álszentséget!

Barátságra ugyanúgy képesek a csajok, ahogy a pasik is. Nincs különbség. Rengeteg olyan lány, csaj, nő van, akik hosszú évek óta vannak barátságban. És nem, az ilyen kapcsolatokban nem az a cél, hogy ledaráld a másikat, vagy, hogy megmutasd, te mennyire sikeres domina vagy.

De a legelszomorítóbb az egészben számomra mégiscsak az, hogy a csajok sem állnak ki önmagukért. Inkább ők is azt hirdetik, hogy inkább már nem is barátkoznak egymással, mert a nők többsége érdekember.

Forrás: iStockphoto/AntonioGuillem

Éppen ezért most megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam, szerintem hogy néz ki egy barátság. Férfiak és nők esetében egyaránt. Mert továbbra sem vagyok hajlandó különbséget tenni.

  • Az igazi barátok az embert látják egymásban, akit a belső tulajdonságai miatt szeretnek, és nem a külsejük miatt.
  • Az ilyen közösségek legfőbb ismérve a csapatszellem. Ez azt jelenti, hogy képesek egymás örömének és sikerének örülni attól függetlenül, hogy éppen milyen passzban vannak.
  • Az ilyen barátok ott vannak akkor is, ha épp 2 méterrel a föld felett lebegsz a boldogságtól, és akkor is, ha hetekig szarral töltött palacsinta nálad a vacsi.
    Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov
  • Melléd állnak, ha a bajban vagy, bíztatnak, ha szükséged van rá, és hallgatnak, ha épp azt kell tenniük.
  • Visszarángatnak a való életbe, ha nem tudod kordában tartani magad, és kegyetlenül az arcodba vágják a fájdalmas igazságot, ha épp hazudnál magadnak.

Tény és való, hogy ilyen viszonyból kevés van. De ez nem is baj, hiszen a barátság nem autós kártya, vagy Barbie baba, amiből többet és többet kell gyűjteni. Ha van 1-2 megbízható barát az életedben, már szerencsésnek mondhatod magad.

Mert sajnos egy olyan világban élünk, ahol egyre többen nem tudják megkülönböztetni a barátságot a gazdasági haverságtól. Ezért nagyon nehéz őszinte cinkostársakat találni. Hiszen sokkal egyszerűbb a nőket kompletten lehúzni a vécén, mint elgondolkodni azon, neked vajon milyen felelősséged lehet abban, ha folyton úgy érzed, hogy megütöd a bokádat a barátaiddal.

Nem minden nő alkalmas arra, hogy igaz barát legyenhttp://www.she.hu/herself/20170622-noi-ferfi-baratsag-kulonbsegek-aljassag-igaz-mondas.htmlA barátság amolyan férfidolog? - Női szolidaritás a mérlegenhttp://www.she.hu/herself/20161208-baratsag-kapcsolat-szeretet-feltekenyseg-baratnok-barat.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.