Aki szép, az csak buta lehet?!

A belbecs az igazi érték, nem pedig a külcsín! Ezzel a bölcsességgel nem lehet vitatkozni. Persze nem is akarná senki az ellenkezőjét állítani, hiszen az csak azt bizonyítaná, hogy ő egy felszínes, sekélyes értékrendű ember.

Ezért adu ászként dobják be az emberek minden olyan helyzetben, amikor semmilyen észérvet nem tudnak felhozni, viszont szeretnének belekötni egy szépségről, jó megjelenésről szóló témába.

Először is szeretném leszögezni: a szépség igenis érték! Amióta világ a világ, így tekintenek rá. Háborút indítottak Szép Heléna kegyeiért, pedig még egy kis lábjegyzet sincs arról, hogy e tulajdonságán kívül okos is lett volna, esetleg igazi jólelkű, csupa szív teremtés. Tehát lehet, hogy ez a nőszemély olyan sötét volt, mint egy varjú feneke hajnali kettőkor, mégis harcoltak a szerelméért.

Aszépség mellé hajlamosak vagyunk jóságot, kedvességet és egyéb értékeket társítani. Hiszen az angyalok is szépek, míg az ördögnek még az öreganyja is olyan csúf, hogy példálózhatunk is vele!

Forrás: iStockphoto/Nikita

Ezért szeretjük szép emberek képeit nézegetni, a legszebbet választani közülük, de persze mindig vannak olyanok, akiknek ez csípi a szemét, mondván:

Mire ez a nagy felhajtás?

A szépségért nem dolgozott meg!

Különben is, a belső értékek az igazán fontosak!

Ezzel tulajdonképpen kijelentve, hogy egy szép arc mögött csak tátongó üresség lapulhat.

És bőszen hangoztatják: ők bizony nem fecsérelik az időt az edzőteremben, nem számít, milyen ruhát hordanak és hogy áll a hajuk, hiszen ennél sokkal fontosabb dolgokkal foglalkoznak. Ez előtt mindenki engedelmesen fejet hajt, vitán felül áll.

A nagy francokat!

Ez nem egy egyszerű vagy-vagy kérdés, hogy akinek előnyös a külseje, az nem lehet emellett okos és jó ember is. Aki pedig csúf és slampos, mint egy hatnapos vízihulla, az belül, a lelkében kincseket rejt. Mert ez csakis arra utalhat, hogy nem tékozolja el az idejét felesleges hívságokra. Helyette szépirodalmat olvas, árvákat ment ki égő házakból, és keresi a belső megvilágosodás útját.

Ez nagyszerűen hangzik, de ezek a tulajdonságok, nem járnak feltétlenül kéz a kézben. Hiába takarózol ezzel, az élet nem igazságos. Nem úgy működik, mint a mesében, hogy kaptál egy púpot a hátadra és mellé varázsütésre 150-es IQ-t. Pont ugyanannyi esélyed van ronda ábrázattal arra, hogy buta legyél, mint a tök, mint Miss Universe-nek. De ő legalább szép.

Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov

Persze lehet, hogy te valóban, egy komoly értékeket képviselő, intelligens személy vagy, viszont, ha másokat a külsejük alapján ítélsz meg, azért ez egyből megkérdőjeleződik.

Természetesen léteznek díszpicsák és bájgúnár nyálgépek, akik valóban csak azzal foglalkoznak, hogy a nap minden percében jól nézzenek ki! És csak ennek élni tényleg gáz! De attól, hogy valaki csinos, még nem feltétlenül egocentrikus szépségmániás.

Továbbá sokkal többet elmondasz magadról non-verbális kommunikációval, mint szavakkal. Ha beállítasz valahova, ahogy megjelensz, ahogy jársz, és ahogyan viselsz, már akkor beszél rólad, mielőtt megszólalnál. Ezt teljesen figyelmen kívül hagyni hatalmas ostobaság. Tehát, ha adsz a megjelenésedre, az már bizonyos fokú intelligenciára utal.

Kezded már kapisgálni?

Én abban hiszek, hogy aki már magára sem igényes, valószínűleg a környezetére sem lesz az. És ha párválasztásról van szó, igenis először a másik külseje fog meg. Senki nem áll neki szívesen keresgélni igazgyöngyöket egy szemétkupacban. Akkor sem, ha valóban ott rejtőznek! Ellenben, ha látsz egy neked tetsző személyt, akkor kedvet kapsz hozzá, hogy jobban megismerd és megtudd, belül is ilyen tetszetős-e?

De van kivétel ez alól is bőven. Hallottam már több pasitól, hogy azt mondják egy nőre:

Nem az én súlycsoportom.

Ránézésre megállapították, hogy nem elég jók hozzá. És akik így gondolják, azok vagy csendben elkönyvelik ezt magukban, és mennek tovább vadászni "az ő szintjükön lévő" prédára, vagy a csalódottságukból fakadóan - amit tulajdonképpen önmaguknak okoztak - meggyőzik magukat, hogy az a nő egyébként is biztos egy hülye, flegma picsa!

Forrás: iStockphoto/Mediaphotos

Tuti nem tud nokedlit szaggatni, csak a pénzre hajt, és szenvedés lehet vele minden perc. És már meg is fogalmazták "a belső a fontos, nem a külső" szöveget.

Tehát óvatosan süsd ezt el, és inkább bizonyítsd, hogy mennyit érsz, ahelyett, hogy üres frázisokra hivatkozol.

Nyitókép: Getty Images

    Ezek is érdekelhetnek