szex hűtlenség megcsalás párkapcsolat hazugság csók
Megcsalás. Nap mint nap használjuk ezt a kifejezést, mégsem pontosan ugyanazt értjük ez alatt. Mindenkinél máshol van a határ, hogy mi nem fér már bele. A szexting, vagy az internetes pornó nézése már az? És mi a helyzet a csókkal?

A szexet azért a nagy többség megcsalásnak tekinti. De azért az se mindegy, hogy ez milyen körülmények között történik meg. Mert van olyan eset, amikor nem teljesen egyértelmű, hogy mennyire hibáztatható a hűtlen fél.

Első történet

A nő már hetek óta csak várta, hogy a férfi újra hangot adjon érdeklődésének - de hiába. Olyan jól indult minden, úgy érezte, a kezdeti online beszélgetéseik és első találkáik is nagyon jól sikerültek. "Mi lehetett a baj? Igazából nem is tetszem neki? Csak le akart fektetni?" - morfondírozott magában. Majd egy péntek délután megelégelte a várakozást, és ráírt a régi szeretőjére, hogy van-e kedve összefutni.

Már akkor tudta, hogy miként fog végződni a találka. A férfi nála töltötte az éjszakát. Igen ám, de másnap a nő vágyának tárgya - valamire ráérezhetett - újra jelentkezett. A nő elmondta neki az éjjel történteket, hiszen úgy gondolta: ha ez egy kapcsolat lesz, nem szeretné hazugságra építeni. De a férfi úgy gondolta, hogy megcsalták. A nő szerint pedig csak azt lehet megcsalni, akivel együtt vagyunk - de egy párkapcsolatba nem fér bele több hetes eltűnés.

Forrás: iStockphoto/nd3000

Második történet

A fiú teljesen maga alatt volt. Aznap volt a nagyapjának a temetése, így amikor visszajött a városba, még örült is, hogy a születésnapjára kapott színházjegyek is pont aznapra szóltak. Talán sikerül kicsit elterelni a figyelmét. Már másnapra is volt programja: egy régi havercsaj hívta el kávézni. Valamiért erről nem szólt a barátnőjének, gondolta, majd elmondja a következő héten. Nem akart titkolózni, hiszen nem is volt rá oka, szerette a párját, már fél éve együtt voltak, és közös jövőt terveztek.

A színházi előadás érdekes volt, ám a másnapi találka nem hagyta nyugodni. Miért éppen most bukkant fel ez a lány? Verőfényes vasárnap volt, amikor beültek a kávézóba, majd később egy bárba. Szó szót, tettet pedig tett követett, pár órán belül már a srác koliszobájában hancúroztak...

Harmadik történet

A férfi és a nő már hónapok óta csak veszekedett. Akkora volt már kettőjük között a feszültség, hogy a legapróbb kis hülyeségeken is képesek voltak órákon keresztül vitatkozni, utána pedig a nap hátralévő részét végigduzzogni - és a szakításról is egyre több szó esett. A nő már hetek óta gondolkodott, hogy hogyan tovább, érlelgette magában a döntést. Abban biztos volt, hogy ő már nem tud többet tenni ezért a kapcsolatért: úgy érezte, egyedül kevés kettőjük megmentéséhez. Végül megszületett a döntés: megőrzi az elmúlt 2 év szép emlékeit, és másnap szakítani fog a férfival.

A nagy elhatározást követően felhívta a barátnőjét, hogy találkozzanak. Egy (két, három) pohár bor mellett kiöntötte neki a szívét, amikor arra lett figyelmes, hogy a két asztallal arrébb ülő férfi folyamatosan őt bámulja. Rövidke szemezés után az úriember vette a bátorságot, és leszólította. Meglepően kellemes személyiségnek bizonyult, és valami megmagyarázhatatlan vonzereje volt. A nő nem is tudott ellenállni neki, még aznap éjjel a férfi ágyában kötött ki - és ezután soha többé nem látta. Párját pedig másnap a tervek szerint lapátra tette. Az egyéjszakás kalandjára ő nem megcsalásként tekintett, hanem időzítésbeli malőrként.

Forrás: Getty Images/Juhasz Peter

Negyedik történet

Éjjel 11 volt, és a férfi ismét a számítógép előtt ült - mint az elmúlt hetek során majd' minden éjszaka. Barátnője az igazak álmát aludva szuszogott mellette az ágyban. A férfi éppen a tegnapi vitájukat részletezte chaten egy volt egyetemi csoporttársának, aki pedig a férjével való problémákat ecsetelte neki. Az elmúlt hetekben minden gondjukat-bajukat megosztották, és a férfi meglepően sokat, egyre többet gondolt a lányra.

Alig várták, hogy a 2 héttel későbbi évfolyam-találkozón élőben is láthassák egymást. Az este folyamán rengeteget beszélgettek, majd sor került egy egymáshoz simulós, lassú táncra is. Ekkor a nő "váratlanul" megcsókolta. Maga sem tudja, miért, de totális hideg zuhanyként érte a csók. Habár jólesett neki, igazán viszonozni nem tudta: eltolta magától a nőt, és valami hülye indokkal hazasietett a nőhöz, aki várta haza, és akibe szerelmes volt. A csoporttársával pedig soha többet nem beszélt.

Szerintetek a fenti négy történet közül melyik számít megcsalásnak? A válaszokat kommentben várjuk!

Takács Viola

A hűség valójában önmagunknak tett szívesség!http://www.she.hu/herself/20170206-onmagunk-megbecsulese-megcsalas-lelkiismeret-jellem-huseg.htmlA virtuális hűtlenség is megcsalás?http://www.she.hu/nofilter/20170628-virtualis-megcsalas-hutlenseg-parkapcsolat-internet.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.