szex hangosan élvezni férfi együttlét maszturbáció szexuális élet kommunikáció
Azt tudjuk, hogy a férfiak többsége szereti, ha a párja sikongat és nyögdécsel aktus közben, de a vokális megnyilvánulások ugyanilyen fontosak a nők számára is.

Néhány hónapja randizgattam egy pasival, aki "döglött hal" volt az ágyban, így magam is tanúsíthatom, hogy a szex hangok nélkül elég unalmas tud lenni - valahogy nem az igazi. Ráadásul az élvezetekre sem lehet úgy koncentrálni, hogy az ember fejében kattognak a fogaskerekek: "Valamit rosszul csinálok? Túl kövér vagyok? Az exével jobb volt a szex? Miért nem mond semmit?"

Most választ kaphatsz ezekre a kérdésekre, és megnyugodhatsz: a hiba nem benned van!

Mert koncentrálnak

Szinte már köztudott ténynek tekinthető, hogy a férfiak nem olyan jók a multitaskingban, és nem tudnak több feladatot végezni egyszerre. Ha ezt az elképzelést a halk szex témájára szeretnénk ráhúzni, akkor azt mondhatnánk, hogy amikor szeretkezésre kerül sor, a férfiak szeme előtt általában az a cél lebeg, hogy kielégítsék partnerüket - és minden erejükkel erre fókuszálnak. Aki pedig nem beszédes típus, annak nehézséget okozhat a szeretkezés közbeni kommunikáció. Ez az ok is állhat egy pasi "némasága" mögött. Vagy esetleg maximálisan ki akar élvezni minden pillanatot, amiben gátolná őt a beszéd.

Forrás: iStockphoto/Trebuchet

Mert nem a szavak emberei

Az erősebbik nem vokális eszköztára lényegesen szerényebb, mint a nőké. Ők jellemzően inkább a szex fizikai oldalára koncentrálnak (a verbális aspektusok csak ezután következnek - már, ha egyáltalán következnek), és jelentős hányaduknál maga az orgazmus is hangtalanul történik.

Nyilván mindenki másképp élvezi a szexet, ám ha a párunk mély hallgatásba burkolózik szeretkezés közben - és ez mindig így történik -, azt sugallja felénk, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene, ami frusztrációt idézhet elő bennünk.

Mert úgy nevelték őket, hogy a maszturbáció káros

A mai felnőtt korosztály túlnyomó hányada úgy szocializálódott, hogy az önkielégítés rossz és bűnös dolog. Ezért sokan csak csendben, titokban, zárt ajtók mögött merték az önkényeztetést gyakorolni. Tudnod kell, hogy a lebukástól való félelem, a bűntudat és a szégyenérzet olyan viselkedési sémákat alakít ki, amiken nehéz változtatni. Ha valaki prűd környezetben nőtt fel, ahol a maszturbációt elítélendő cselekménynek tekintették, felnőttként is tele lesz gátlásokkal, félelmekkel. Ezért aztán nem valószínű, hogy az illető vadállat módjára fog üvölteni a hálószobában, vagy trágár szavakat suttog majd a füledbe.

Forrás: iStockphoto/Proud_Natalia

Mert zavarban vannak

Bár mindenhonnan áramlik a szex, és a pornó egyetlen kattintással elérhető, léteznek még olyan férfiak, akik zavarba jönnek vagy leblokkolnak egy meztelen nő előtt. Az összebújás nem mindenkinek megy úgy, mint a karikacsapás, és nem létezik olyan recept, ami mindenkinek beválik.

Ezzel azt akarom mondani, hogy nem a te feladatod megváltoztatni a párodat, a te feladatod az, hogy bátorítsd és buzdítsd. Ha növelni szeretnéd a szexhangerőt, add tudtára bátran, hogy elégedett vagy mindazzal, amit az ágyban nyújt neked, és mondd el neki, mennyire beindít a verbális izgatás!

Mert nem érzik szükségét a fecsegésnek

A pasik akkor élvezik a szexet, ha jól érzik magukat a partnerükkel, ha el tudják engedni magukat - ez az, ami igazán fontos nekik. És nem, közben nem agyalnak azon, hogy a szexszótárból melyik szót húzzák ki a libidónövelés érdekében. Az én tanácsom az, hogy fogadd el a másikat olyannak, amilyen, és hagyd, hogy önmaga legyen melletted!

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs Yapr
  • Nem mindenki szereti a hangos szexet, de természetesen ösztönözheted őt arra, hogy olyan irányba változzon, ami örömöt fog szerezni MINDKETTŐTÖKNEK.
  • Ha viszont nagyon zavar a dolog, és úgy érzed, hogy emiatt képtelen vagy kiteljesedni a szexben, akkor keresned kell valakit, aki tökéletesen passzol hozzád.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.