párkapcsolat nők kibeszélő beszélgetés beszólás konfliktus
A férfiak és nők közötti viszony sokszor a kommunikáció minőségén áll vagy bukik, ám a helyzetet egyáltalán nem könnyíti meg a hölgyek gyakran burkolt kifejezésmódja.

Férfiként nyilván belefutottál már az alábbi két- vagy többértelmű kijelentésekbe, melyeket okosan dekódolva megelőzheted a félreértéseket és a párkapcsolati drámák kirobbanását.

„Legyünk inkább csak barátok!"

Nem vonzódik hozzád szexuálisan, vagy annyira megbántottad, hogy biztos, ebben az életben többé nem bízik meg benned. Ha utóbbi még nem történt meg, tarthat attól is, hogy csak ki fogod használni, bár ez a ritkább eset.

„Csinálj, amit akarsz!"

„Aztán ne csodálkozz, ha akkora jelenetet rendezek, hogy rád szakad az ég is, esetleg tiltalak és soha többé nem hallasz felőlem." Nyilván nem minden csaj ekkora drámakirálynő, de ha az illető egy ilyen benyögés után a felszínen teljesen érdektelennek tűnik, valószínű, hogy belül ordít a dühtől és/vagy a fájdalomtól, esetleg már annyira el van fásulva a sorozatos csalódásoktól, hogy tényleg mindegy neki.

Forrás: Shutterstock

„Már nem érdekelsz, végeztem veled"

Ha ezek után soha többé nem szól hozzád, vagy a továbbiakban csak tömören, tárgyilagosan és viszonylag ritkán kommunikáltok, akkor lehet, hogy így is van. Az igazság azonban sajnos az, hogy nagyon sok lány kiengesztelhető, és még akkor is képes új esélyt adni, ha már hatszor átgyalogoltak rajta. A te tartásodon és lelkiismereteden múlik, mit kezdesz ezzel a helyzettel...

„Ok"

Írásban ez nagyjából annyit tesz, hogy „Egyáltalán nem vagyok meggyőzve, de nincs időm/erőm/türelmem tovább foglalkozni ezzel." Rosszabb esetben arra fordíthatjuk le, hogy „Ezt még nagyon megbánod, amint lesz lehetőségem balhézni."

„Mindjárt indulok"

„Bár még hajat kell szárítanom, és gyorsan feldobok egy laza sminket, ez kb. 15 perc, utána gyors pisi... Áh, mégsem ezt a dzsekit akarom vinni. Vigyek egyáltalán? A biztonság kedvéért viszek. Minden megvan, jaj, zsebkendőt már megint elfelejtettem betenni, ó, a vizem majdnem ott maradt... miért hívogat ez már megint? Hogy 40 perce mondtam, hogy mindjárt indulok? Hát, az igazán jó dolgokra sokszor várni kell..."

„Mindegy"

„Igazából nem mindegy, csak látom, érzem, hogy túl hülye/lusta/tuskó/érdektelen vagy ahhoz, hogy felfogd, amit közölni óhajtok, szóval inkább bele sem megyek, mert csak felhúzom magam, és az időmet pazarlom."

Te hogy kezeled, ha a párod épp képtelen a normális kommunikációra?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.