szerelem kibeszélő párkapcsolat fantázia
Múltkor olvastam egy idézetet egy neves amerikai író és párkapcsolati szakértőtől, Tracy McMillantől: "Kérdezz meg bárkit, aki már jó ideje párkapcsolatban él: semmi sem tökéletes." Mennyire igaz ez a mondat!

A szeretet fenntartása ugyanis rengeteg munkát és odafigyelést igényel mindkét fél részéről, nem megy magától. A probléma az, hogy sokan a csillámporos szerelem ideáját hajszolják, a felhőtlen, örökké tartó boldogságot, és olyan partnerről álmodoznak, aki mindenben passzol az elvárásaikhoz.

Vannak aztán olyanok is, akik előszeretettel dobálóznak a "szeretlek", "imádlak" szavakkal, és amikor ezt tettekkel kellene bizonyítani, akkor nincs mit megmutatniuk. Én már régóta tudom, hogy makulátlan párkapcsolat nem létezik, ezért összegyűjtöttem erről néhány gondolatot.

Ha énközpontú vagy, boldogtalan leszel

A szerelem nemcsak simogatás, ölelés, bújás, hanem felelősség is. Felelősséggel tartozol a párodért, akit támogatnod, óvnod, segítened kell: hiszen ez alapján érezheti azt, hogy mindenben számíthat rád. Ha egoista, önző vagy, és csak a saját érdekeidet tartod szem előtt, vagy megkövetelsz a másiktól olyan dolgokat, amiket te sem tudsz véghezvinni, akkor nem állsz készen a szerelemre.

A szerelem nem valami mágikus csodaszer!

Egyetlen szerelem sem tudja összeragasztani eltört szíved darabkáit. Nem fogja megoldani helyetted az önértékelési problémáidat vagy kitölteni a benned tátongó űrt. Ha született pesszimista vagy, akkor nem válsz megrögzött optimistává egy másik ember oldalán. Akkor sem, ha totálisan odavagy érte. De a szerelem kiemeli az erősségeidet és megkönnyíti a változásod útját, mert rávilágít azokra a területekre, ahol fejlődnöd kell.

Forrás: Shutterstock

Néha unalmas kettesben...

A kapcsolat elején minden érdekes és izgalmas, ám idővel alábbhagy a magas hőfokon égő szenvedély. Teljesen természetes, ha ez így történik, hiszen az évek múlásával az újdonságot felváltja a megszokás, a rutin. Ez egyfelől állandóságot jelent, de sajnos magában hordozza az egyhangúság veszélyét is. Ilyenkor frissítő megoldást jelenthetnek a külön programok, amivel erősíthetitek a kettőtök közti köteléket.

Valaki másról fantáziálni nem bűn!

Sokak szemében megcsalásnak számít együttlét közben másvalakiről ábrándozni. Igen, vannak olyan párok, akiknél ez valóban az elhidegülés, az eltávolodás jele, ami a kapcsolat zátonyra futásához vezethet. De még mielőtt pánikba esnél, fontos tudnod, hogy a szexuális fantáziálás nem valami undorító betegség, és az ilyesfajta gondolatok, érzések teljesen természetesek.

A tapadás nem egyenlő az egészséges kötődéssel!

Rengetegen összekeverik a szerelmet a társfüggőséggel, pedig a kettőnek valójában semmi köze egymáshoz. Az előbbi tiszta, őszinte, feltétel nélküli - míg az utóbbi a kisajátításról, a követelőzésről, a manipulálásról szól. A valódi szeretetben mindkét fél szabadnak, szuverénnek és boldognak érzi magát, ha nem, akkor az a kapcsolat sosem volt, sosem lesz igazi.

Aki szeret, az jelen van...

Ha valakit őszintén szeretsz, jelen vagy az életében. Fizikai, szellemi és lelki szinten egyaránt. Érdekel, amit mondani akar, és érezteted vele a szavaidon, a tetteiden keresztül, hogy szükséged van rá. A hallgatás és a jelenlét a legnagyobb ajándék, amit adhatsz a párodnak. Ellenkező esetben azt kommunikálod felé, hogy már nem tiszteled, már régen nem fontos neked ez az egész.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.