szerelem kibeszélő párkapcsolat tippek ismerkedés
Volt már, hogy azt érezted, megtaláltad az igazit, és valahol egy kicsit tartottál attól, hogy nem tudod megtartani őt hosszú távon? Vajon miért lépnek le egyes pasik, még mielőtt kibontakozhatna a nagy szerelem? Ha elköveted az alábbi hibákat, hidd el, garantált a villámgyors dobbantás!

1. Add magad könnyen!

Örökérvényű szabály: a férfinak meg kell adni a lehetőséget a hódításra. Jóval nagyobb az öröme, ha megdolgozik a sikerért, mint akkor, ha már az elején látja rajtad, hogy feltétel nélkül imádod őt. Persze nem kell átesni a ló túloldalára és hosszú hetekig vagy hónapokig játszani a szűz királylányt, csak hogy teszteld őt, de mindenképp várd meg, míg nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítja, hogy többet érsz neki egy futó kalandnál!

2. Térj rá a komoly tervekre már az elején!

Még csak ismerkedtek, de máris azon poénkodsz, hogy mi lesz a gyerekeitek neve, esetleg kiket hívtok meg az esküvőtökre? Karinthy Frigyes szerint a humor a teljes igazság, tehát lehet, hogy felszínesen mindketten jót nevettek ezeken a benyögéseken, de azért ne told túl az ilyesfajta viccelődést – pláne, ha félig-meddig komolyan is gondolod! A végén még elülteted a bogarat a fülében és menekülőre fogja.

3. Légy határozott, nyomulós!

Bátran írj rá minden nap, még akkor is, ha ő esetleg nem keres, szervezz közös programokat, kösd ki kerek perec, hogy márpedig a hétvégén elviszed őt a szüleidhez, faggasd arról, hogy írogat-e másokkal! (Se!) Egy harmonikus feminin-maszkulin kapcsolatban a pasinak szüksége van térre a nő részéről ahhoz, hogy meg tudja élni a férfiasságát, a tettrekészségét, a kezdeményező attitűdjét, a vezetői szellemét. Amennyiben ezt lehetetlenné teszed a saját nyomulásoddal, valószínűleg nem lobban fel benne egyhamar az a bizonyos szikra.

Forrás: Shutterstock

4. Pánikolj, ha egy ideig nem keres!

Már legalább 18 órája nem beszéltetek? Te jó ég! És akkor most mi lesz? Persze benne van a pakliban, hogy azért nem jelez, mert tragikus vis maior történt az életében, de sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen nincs rád ideje vagy szellemi energiája. Nem kell bepánikolni, ha az ismerkedési szakaszban akár több napra is eltűnik az illető a kibertérből. Ha mással van, hát mással van. Ha egyelőre nem beszéltetek meg semmilyen konkrétumot, miért is várnád el, hogy csak veled találkozgasson?

5. Mindig mindenben alkalmazkodj hozzá!

Lehet, hogy első blikkre úgy tűnik, az az álomnő, akivel „nincs gond", de ez az elmélet távol áll az igazságtól. Ha állandóan bólogatsz és mindent úgy igazítasz magaddal és az életeddel kapcsolatban, hogy ne alakuljanak ki súrlódási pontok köztetek, akkor nemcsak az önazonosságodat veszted el, de unalmassá is válsz. Nem is beszélve arról, hogy hosszú távon nagyon fárasztó lesz állandóan a másikhoz idomulni.

6. Istenítsd a róla kialakított képet!

Rengeteg nő elköveti ezt a hibát csupán azért, mert szeretik mindenkiben a jót, a szépet látni – vagy egész egyszerűen csak rettentően vágynak már egy működőképes kapcsolatra, ezért nem vesznek tudomást a hatalmas red flag-ekről. Természetesen nem azzal van gond, ha ténylegesen elismered a választottad értékeit és ezt közvetíted is felé, de azért maradj a realitás talaján, különben egy idő után nem fogja érteni, miért jutalmazod őt túl, holott ezért semmi különöset nem tett.

7. Legyen ő életed értelme!

Mind közül talán ez a legkiábrándítóbb ballépés, amit egy bimbózó kapcsolatban megtehet az ember lánya. Ez két igen szomorú opciót sugall: már azelőtt sem tudtál értelmet adni a napjaidnak, hogy megismerkedtetek, esetleg annyira elégedetlen voltál a körülményeiddel, hogy ő lett az egyetlen jó dolog az életedben. A rózsaszín köd ilyenkor teljesen normális, de ügyelj arra, hogy ne ő legyen a boldogságod egyetlen forrása, mert az hosszú távon nem tesz jót sem a mentális egészségednek, sem a kapcsolatotoknak.

Te rontottál már el jól induló kapcsolatot a túlzott lelkesedéseddel?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.