magazin kibeszélő megaláztatás önbecsülés súly
Korábban iszonyúan zavart, hogy nagy a fenekem. Túl szélesnek találtam a csípőmet és túl vastagnak a combjaimat. Utáltam a tükörbe nézni, és komoly önértékelési problémáim voltak.

De mára elfogadtam a külsőmet olyannak, amilyen, és nem hagyom, hogy bárki megingasson a nehezen megszerzett magabiztosságomban, tehát Mr. Bunkó, jól figyelj arra, amit most írok!
Középiskolás voltam, amikor megismerkedtem J-vel, aki úgy nézett ki, akár egy rocksztár. Éreztem, hogy vigyáznom kell vele, de a sármja teljesen elvette az eszemet.

Mindenáron meg akartam neki felelni, és amikor azt kérte tőlem, hogy fogyjak le, gondolkodás nélkül megtettem.

Emlékszem, készített nekem egy durva edzéstervet, és naponta ráállított a mérlegre, hogy ellenőrizze, hol tartok. Ledobtam tíz kilót, bombanő lettem (mások szerint), de az elszenvedett megaláztatás örökre beleégett a tudatalattimba.

Csak azért meséltem el ezt a történetet, hogy felfogd a mogyorónyi agyaddal a súlyát annak, amit tettél. Fogalmad sincs róla, mennyire vártam a harmadik randinkat. Nem árultad el, hova megyünk enni, de bíztam a választásodban, és nagyon örültem, hogy újra találkozunk. Az ételek isteniek voltak, a helyszín mesébe illő, pazar kilátással a Dunára. A kedvenc fekete ruhámat vettem fel, amiben ellenállhatatlannak éreztem magam. Boldognak, vidámnak, szexinek - egészen addig, amíg meg nem szólaltál: "Mindig ilyen sokat eszel? Diétáznod kellene."

Ilyet egy érzelmileg érett, intelligens férfi nem csinál - ezt jegyezd meg egyszer és mindenkorra! Forrás: Shutterstock

Azt hittem, nem jól hallok. Diétáznom?! Hidegzuhanyként értek a szavaid, felpattantam, és a felindultságtól lila fejjel már mentem is kifelé. Szóval, kövér vagyok, puffogtam magamban. Neked hogy esne, ha azt mondanám, hogy te meg egy girhes hernyó vagy? Úgy ledöbbentettél a kijelentéseddel, hogy alig kaptam levegőt. Nem tudom, mi történt veled a múltban, ami miatt ilyen tapintatlan bunkó lettél, de őszintén szólva már nem is érdekel. Értéktelen ember vagy - és nem azért, mert a vékonyabb nőket kedveled, hanem azért, mert hírből sem ismered az empátiát és a tapintatot.

A "felejthetetlen" vacsoránk óta eltelt néhány nap. Túltettem magam a csalódáson, lenyugodtam, és valahogy erősebb is lettem.

Az elmúlt évek során lépésről lépésre építettem fel az önbecsülésemet, és rengeteg küzdelem árán jutottam el oda, ahol most tartok. Nem hagyom, hogy ezt a sikert te - vagy bárki más - elvegye tőlem!

Kösz az eddigieket, de soha többé nem akarlak látni, nem akarok beszélni veled. Nagyon örülök, hogy ennyire aggódtál a súlyom miatt, bár feleslegesen tetted. Én remekül érzem magam a bőrömben, és nincs szükségem olyasvalakire, akinek nem vagyok elég jó. Aki sértő megjegyzéseket tesz rám. Aki nem tartja tiszteletben a határokat.

Ilyet egy érzelmileg érett, intelligens férfi nem csinál - ezt jegyezd meg egyszer és mindenkorra! Nem fogom eltűrni, hogy még egyszer bárki is negatív megjegyzést tegyen a külsőmre. Senki nem bánhat így velem. Senki nem bánhat így egy másik emberrel. Ennél mindenki többet érdemel.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.