párkapcsolat kibeszélő kellemetlenség szöveg szakítás
Szakítani nem igazán lehet szépen, mégis vannak olyan módjai, melyekkel - ha csak kicsit is -, de fájdalommentesebbé tehető az elutasítás. Ezek most nem azok a szövegek lesznek. Némelyik sablonos, némelyik fájdalmasan átlátszó hazugság, egy azonban mindegyikben közös: olyan szakítós dumák, melyeket rém kellemetlen hallani.

„Remélem, azért barátok maradhatunk..."

Kezdjük egy klasszikussal, amit szinte minden férfi hallott már, megérteni, - sőt mi több -, kivitelezni viszont csak keveseknek sikerült, és a róluk szóló mítoszok is inkább mesék, mintsem valós történetek. Arról, hogy mennyire abszurd felvetés egy szakítást követően barátként folytatni, már kifejtettem a véleményem korábban, így erre sok szót nem is fecsérelnék. A lényeg annyi, hogy senki se lepődjön meg akkor, ha komoly reakció helyett csak cinikus felhorkanás a válasz erre a felvetésre.

„Időre van szükségem, hogy megtaláljam önmagam."

Egy olyan mondat, amit kisfiús naivitással még meg is ért az ember fia, egészen addig, amíg arcon nem csapja a valóság: a nagy önkeresés általában rövid időn belül egy másik férfit, vagy épp minden kötöttségtől mentes utazgatást és bulizást jelent. Amivel persze nincs gond, de ezt egy ilyen olcsó, sablonos szövegtől mentesen is el lehetett volna intézni annyival, hogy nem rád van szükségem.

Forrás: Shutterstock

„Tartsunk szünetet."

Nem tudom, hogy a szünettartás koncepciója valaha komoly ötlet volt-e, vagy egyáltalán működött-e már valakinél. Talán igen, talán nem, de az esetek döntő többségében inkább halálsorra küldi a kapcsolatokat, mintsem parkolópályára, hiszen valljuk be, ha teljesen ki kell zárnod az életedből a másikat egy időre, akkor valószínűleg azért van szükséged arra a szünetre, hogy könnyebb legyen kimondani a végső ítéletet a kapcsolatotokra, nem pedig azért, hogy újult erővel fussatok neki a kényszerpihenő végén.

„Rossz időzítés"

Egy kis kitérő, hiszen kevésbé a szakításhoz, inkább csak a visszautasításhoz tartozik ez a kellemetlen kifogás, aminek megannyi változatát tapasztalta már meg rengeteg férfi. Ha előbb találkozunk, ha később találkozunk, ha nem vele lennék, ha nem épp ez meg az lenne fontosabb... Persze akadnak élethelyzetek, amikor rossz az időzítés, azonban ez sokszor csak kifogás valami olyannal szemben, amire nem is igazán vágyik az ember, arról nem is beszélve, hogy ez az a bűnbak, ami kéz a kézben jár a kispad effektussal. Azzal a jelenséggel, amikor bár elmondása alapján te vagy a tökéletes férfi számára, most pont nem állnak együtt a csillagok. Na, de majd egyszer, a távoli jövőben!

„A karrieremre kell koncentrálnom."

Kiegyensúlyozni a munkát és a magánéletet sokszor nehéz feladat, ez elvitathatatlan. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kellemetlen és banális indok erre hivatkozni szakításkor. Ha úgy érzed, hogy választanod kell a kapcsolatod és a karriered között, akkor ott mélyebben gyökeredző problémák is vannak köztetek. Mondd ki őszintén ezeket és ne azzal vess véget egy kapcsolatnak, hogy „a munkám fontosabb nálad, úgyhogy szevasz...".

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, szakításkor miért hazudnak olyan sokan, miért nem merik megmondani szimplán, hogy vége?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.