Új kihívásokra vágysz? Próbáld ki magad pincérként!

PR cikk tanfolyam bármixer szakképzés felszolgáló
Pályakezdő vagy, vagy meglévő képesítéseid mellé szereznél új bizonyítványt és készségeket? A vendéglátóipar már most toborozza a szezonra a legnagyobb tehetségeket, így ha hívogat a pincér szakma, illetve szívesen kipróbálnád magad bárfelszolgálóként, és akár luxusszállodákban, ötcsillagos éttermekben, vagy a város legmenőbb bárjaiban építenél karriert, akkor még nem késő, nyárig új szakmát tanulhatsz!

Pincérként, bárfelszolgálóként megtalálhatod a számításaidat

A felszolgálás nem csupán az ételek és italok profi szervírozásáról vagy az asztalok rendben tartásában szól, hanem annak művészete, hogy miként teremted meg a vendégek számára a lehető legjobb élményt. Ez egy olyan terület, ahol folyamatosan fejlődhetsz és tanulhatsz. A vendéglátóiparban számos tréning és továbbképzés áll rendelkezésedre, amelyek segítségével előreléphetsz a pályán és bővítheted szakmai tudásodat.

Forrás: freepik.com

A pincér szakma remek lehetőséget kínál a jövedelemszerzésre is. A minőségi kiszolgálást az elégedett vendégek sokszor magasabb borravalóval jutalmazzák, ráadásul színvonalas vendéglátóhelyeken versenyképes fizetést kaphatsz.

Felszolgálóként biztosan nem a monotonitásról szól az életed, hiszen számos környezetben kipróbálhatod magad, legyen szó egy elegáns étteremről, egy hangulatos kávézóról, egy exkluzív szállodáról vagy éppen egy hajó fedélzetéről. Ez lehetővé teszi számodra, hogy változatos munkahelyeken dolgozz és új tapasztalatokat szerezz. 

Miket tanulhatsz egy pincér, bárfelszolgáló képzésen?

A pincér és bárfelszolgáló képzés során ízelítőt kapsz a gasztronómiából. Elsajátíthatod a rendelések felvételének és az ételek és italok felszolgálásának fortélyait, melyekkel lenyűgözheted vendégeidet. Megtanulhatod az étel- és italrendelési rendszerek és alkalmazások működését, valamint hogy hogyan nyújthatod a vendégek számára a legmagasabb szintű szolgáltatást, hogy ezzel maximalizáld a borravalót. Sőt, még memóriatippeket is kapsz, hogy miként tarthatod fejben a vendégeket és kívánságaikat.

Milyen pincér tanfolyamot válassz?

Ahhoz, hogy igazán sikeres lehess a szakmádban, fontos a tudás, az elhivatottság, a szenvedély és a szorgalom. Érdemes tapasztalt szakemberektől megtanulni a szakma csínját-bínját.

Milyen szempontok lehetnek még hasznosak a pincér tanfolyam kiválasztásakor?

  • Milyen városban érhetők el a képzések?
  • Mennyire tapasztaltak az oktatók?
  • Milyen visszajelzések érkeztek a kurzusról az ott végzettektől?
  • Milyen körülményeket biztosít az iskola a tanuláshoz? 
  • A piacon lévő többi képzéshez képest milyen ár-érték arányban érhetők el a tanfolyamok?
  • Milyen tanúsítvány szerezhető az oktatás során? (pl.: oklevél, bizonyítvány stb.)
  • Mennyi idő alatt lehet új szakmát elsajátítani?
  • Van-e lehetőség egyszerre akár több szakmát (pl. mixer, pincér és barista) tanulni?
  • A megszerzett tudással lehet-e boldogulni külföldön?
Forrás: freepik.com

Vágj bele pincérként, bárfelszolgálóként a nyári szezonba! Sőt, van egy Jolly Joker tippünk!

Legyen nyárra keresett, jól fizető szakmád! Ha most vágsz bele a képzésbe, megnyílnak előtted a hazai és külföldi éttermek, bárok, szállodák ajtajai. Sőt, ha igazi Jolly Joker akarsz lenni, akkor érdemes  a Mixer + Pincér + Barista tanfolyamra jelentkezned, ahol a vendéglátás összes területén szerezhetsz ismereteket. Megtanultad a koktélkeverés mesterségét, az ételek és italok felszolgálásának módját, az étel és italajánlás legfontosabb szempontjait. Ezen kívül megismered az összes kávés receptúrát, és tökéletesen el tudod majd készíteni a legkülönbözőbb trendi kávés italokat, profin kezeled majd a kávégépet és elmélyülhetsz a kávékészítési technikákban. 

Tanulj az ország legnagyobb bármixer és barista iskolájában!

A Bestmixer több mint 10 éve, Budapesten és 15 vidéki városban tart tanfolyamokat, amelyek így szinte mindenki számára elérhetőek. Az iskolában tanító, magasan képzett, komoly szakmai múlttal rendelkező oktatók biztosítékként szolgálnak a minőségi, színvonalas oktatásra. A kombinált képzési lehetőség mellett a sikeres vizsgák után munkaajánlattal tudják elhagyni az iskola falait a tanulók, akik előtt itthon és külföldön is remek karrierlehetőségek nyílnak meg.

(x)

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.