párkapcsolat hűtlenség kibeszélő megcsalás
A hűtlenség rossz, ugyanakkor kevés olyan ember van, akit a párkapcsolatai alatt legalább egyszer ne érintett volna meg a megcsalás szele. Gyakran bizony nem egyszerű ellenállni a bűnös kísértésnek, de még egy rosszul működő kapcsolatban is van arra mód, hogy ne lépd át azt a bizonyos határt.

Arról, hogy a hűtlenség megbocsájtható-e, most nem fog szó esni. Induljunk ki abból, hogy szeretnéd elkerülni. Mielőtt azonban beleugrunk az elkerülési taktikákba, tisztázzuk le, mi számít megcsalásnak.

A szex egészen biztosan idetartozik, de tegyük mellé még a csókot is. Azt gondolom, ezekre szinte mind hűtlenségként gondolunk. Ám az, hogy egy kedélyes csetelés, képek küldözgetése, egy jóízű beszélgetés keretén belül megejtett kávézás kiüti-e a biztosítékot, már nem annyira egyértelműen.

Alapvetően az, hogy kinek mi számít párkapcsolati árulásnak, érdemes lenne már a szerelem kezdetekor beszélgetni. Így lefektetve egy keretrendszert, amit vagy elfogad minkét fél, vagy nem. Ha megállapodás születik, akkor onnantól kezdve jogosan mehet a számonkérés is.

Ez pedig ránk is igaz! Tehát tudjuk, mi az a határ, amit nem léphetünk át, ha szeretnénk megőrizni a párkapcsolatunk békéjét.

A hűtlenség gondolatával való játszadozás – főként egy hosszú távú kapcsolat esetén – azonban szinte elkerülhetetlen. Ám hatalmas különbség van a között, hogy egy munkatársunkkal simulós, csókolózós táncot lejtünk a céges bulin, vagy csupán átfut az agyunkon, vajon milyen lehet az ágyban.

Forrás: Shutterstock

Lássuk hát, milyen módszerek is vannak, amivel elkerülheted, hogy megcsald a párodat!

  • Sose kezdeményezz! - Egy ártatlan flörttel felbátoríthatod annyira a harmadik felet, hogy utána az „ostromának" már nem fogsz tudni ellenállni.
  • Tudj nemet mondani! - Lehetséges, hogy vonzódsz valakihez, de sosem közelednél felé, a kedvességedet és közvetlenségedet ő viszont félreérti... Ilyenkor kell felnőttként viselkedned, és nemet mondanod egy közös ebédre, vagy arra, hogy hazavigyen autóval.
  • Ne bátorítsd! - Élvezed, ha a párodon kívül máson is érzed, hogy szívesen eltöltene veled egy intim órát? Hidd el, ez még nem bűn, ám, ha csak azért, hogy magadat jobb nőnek érezd, bátorítod a másikat, könnyen kerülhetsz olyan szituációba, amikor már te is akarni fogod azt a bizonyos órácskát kettesben.
  • Ne legyen ő a titkod! - Egy munkatárs, egy évfolyamtárs, valaki az edzésről... bárki bekerülhet a képbe, aki megmozgathatja a fantáziádat. A probléma ott eszkalálódik, ha már nem mered megemlíteni a nevét a párod előtt. Ez egy intő jel, hiszen ebben benne van, bizony azért titkolod, mert érzed, a kapcsolatotok túl ment azon a bizonyos határon.
  • Ne lépj fájdalomból! - Lehetséges, hogy a pároddal épp egy kisebb mélypontot éltek meg, amiben szomorúbb vagy, esetleg sértett. Ilyenkor a harmadik felet is másképp látod; vonzóbbá válik. A negatív érzésekből meglépett megcsalások eredménye, az esetek nagyon nagy százalékában mindig a megbánás.
  • Csak óvatosan az alkohollal! - A gátlásoldó pia bizony rossz tanácsadó, hiszen nem tudod reálisan felmérni a tetteid következményeit. Ami akkor egy ártatlan csóknak tűnik, az bizony másnap egy egész kapcsolatot tehet tönkre.

Előfordult már veled, hogy a hűtlenség fátyla csak a tudatosságodnak köszönhetően nem hullt rád?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.