magazin kibeszélő smink csináld magad Halloween halloweeni smink tippek-tanácsok
Október 31-én már itthon is nagyon sok helyen tartanak halloweeni összejöveteleket, ami nem csupán a gyerekek, de a felnőttek számára is jó buli tud lenni. Ilyenkor mindenki beöltözik valami rémségnek és persze, mi nők, szívesen viselünk valami ütős sminket is.

Az extrém sminkekkel kapcsolatban – mint amilyen egy halloweensmink – sok esetben még azok is tanácstalanok, akik a hétköznapokban szokták festeni magukat, tehát nem teljesen amatőrök. Én sem álltam másképpen a dologhoz: úgy gondoltam, hogy ilyet arcfestést bizony nem tudnék csinálni magamnak. Pedig, de! Erre Beraki-Graff Dóra, sminkmester, ébresztett rá, aki megmutatta, hogyan lehet teljesen

szokványos sminkes cuccokkal, különösebb hozzáértés nélkül egy igazán látványos halloweeni "cukorkoponya", avagy sugar skull make-upot elkészíteni.

Mutatjuk is lépésről lépésre!

1. lépes: alapok

A legtöbb sminkhez hasonlóan, ezt is a bőr előkészítésével (tisztítás, hidratálás), illetve az alapozással kell kezdeni. Ha van otthon világosabb alapozód, akkor ezt válaszd, hogy erősítsd a sápadt hatást, ha azonban nincs, akkor jó lesz a hétköznap használt festék is. Az alapozó fedőhatásától függően vigyél fel egy vagy több réteget belőle az arcra, majd jöhet egy kis púder is rá (ha van világosabb, akkor olyan). Most se feledkezz meg a pirosításról, mi egy rózsás árnyalatú, krémes anyagot választottunk, amit ecsettel dolgoztunk el az orcákon.

2. lépés: előrajzolás

Az alap elkészítését követően jön a legnehezebb része a sminknek, ami nem más, mint maga a minta előrajzolása. Többféle sugar skullt találhatunk a neten, mi is onnan néztünk ki egy egyszerűbbet, amelynek hatalmas, virágos, bordó szemei és indás szája volt – kevés cirádával és flanccal, hogy tényleg az avatatlan kezeknek is legyen esélyük elkészíteni.
Szóval a főbb vonalakat, mint a virágos szemgödör, Joker-száj valamint az áll és a homlok díszítését barna szemceruzával halványan rajzold be. Az sem baj, ha elsőre nem sikerül, mert simán javíthatod egy kis alapozóval – csak tényleg halványan rajzolj!

Forrás: Beraki-Gräff Dóra

3. lépés: színezés

A harmadik lépés már igazán látványos lesz, hiszen itt kerülnek a színek az arcra. Mi egy pirosas-mályvás árnyalatot választottunk a szem környékére, amit – dobpergés! - egy rúzs segítségével jelenítettünk meg.

Nem csalás, nem ámítás, tényleg rúzs került a szemem köré!

Egy enyhén szaténfényű, könnyen kenhető típus, ami ecsettel lett felhordva a kis virágmintába. Persze nem kötelező követni a példámat, használhattok fekete szemfestéket vagy akár kéket, zöldet is, de arra ügyeljetek, hogy inkább krémes legyen az állaguk, mivel a por valószínűleg nem lesz eléggé intenzív színű.
Ha nektek is a rúzsra esik a választásotok, akkor ugyanezt használhatjátok a szátokra is, de akár fekete vagy másfajta piros is mehet rá.

Forrás: Beraki-Gräff Dóra

4. lépés: kontúrok

Miután a szem körüli virág és a száj rúzsozása elkészült, jöhetnek a kontúrok. Erre a célra vagy egy teljesen maszatolódásmentesszemceruzát válasszatok vagy, ami ennél is jobb, ha a vonalakat fekete tussal rajzoljátok át. Elsőnek a virág széleit húzzátok meg, hogy belejöjjetek a technikába, majd következhet a száj két oldala - amelyeket mi kis levelekkel is megbolondítottunk -, és az egészet a barna ceruzával már előrajzolt homlok és áll díszítésével zárjátok.

Szerintem ez a smink itt már készen is van, ezzel nyugodtan meg lehet jelenni bármelyik halloweenibuliba, ráadásul tényleg elkészítheti akárki, aki kicsit is jártas az arcfestésben.

+ 1 lépés: extravagancia

Ám az én történetem itt nem ért véget! Dórit annyival magával ragadta a lendület, hogy ezen a ponton átvette a dolgok irányítását és „kissé" felturbózta az alapkoncepciót.
Először a Joker-szájból igazi koponya szájat varázsolt, méghozzá úgy, hogy a tussal apró, függőleges vonalakat rajzolt az ajkaimra, majd mindezt tetézte egy csont-orral is, amit szintén tussal festett meg. Utóbbit azért már én sem biztos, hogy megpróbáltam volna, de tagadhatatlanul profivá varázsolta a cukorkoponya látványát. S ha mindez még nem lett volna elég, hirtelen előkapott némi fekete és pink csillámot, amelyeket bedolgozott a szemem körüli virágokba. Na, ezért is jó, hogy rúzst használtunk, ugyanis ebbe remekül megtapadtak a glitterek, a hatás pedig szerintem egyetlen szóval jellemezhető: WOW!

Forrás: Beraki-Gräff Dóra

A fejemre applikált virágok szintén sokat dobtak az összhatáson, ti se féljetek különféle kiegészítőket alkalmazni – pl. hajpánt, koszorú vagy csak egyetlen, nagyobb, frizurába tűzött virág –, hiszen ilyenkor mindent lehet! Engedjétek szabadjára nyugodtan a fantáziátokat!

Te gondolkodtál már azon, hogy készíts halloweeni sminket?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.