Nincs önbizalmad? Íme 12 tipp, hogyan legyél sokkal magabiztosabb!

magazin kibeszélő önbizalom magabiztosság tipp
Bár szeretnénk azt hinni, nem biztos, hogy az önbizalmunk egyenes arányosságban nő a korunk előrehaladtával, ugyanis mindig adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor biztonytalanok leszünk. Az ember akkor fejlődik leginkább, ha kilép a komfortzónájából, az azonban soha nem árt, ha rendelkezünk egy kis önbizalommal. Ennek célzott növelése érdekében most összegyűjtöttem nektek pár tippet! 

1. Mozogj

A sport és a mozgás a legjobb módja annak, hogy megismerjük és szeressük saját testünket. Ha a kezdetekben nem is szeretjük a testünket, egy kis mozgás után szívesebben nézünk tükörbe és könnyebben fogadjuk el magunkat.

2. Vezess naplót

Gondolkodj el azon, mi mozgat engem? Mit tettem? Mit tervezek csinálni? Aligha van jobb módja önmagunk megismerésének, mint napi három perc naplóírás.

3. Törődj magaddal

Ha elhanyagoljuk a testünket, elhanyagoljuk magunkat is. Ha olyan ruhát viselünk, amiben jól érezzük magunkat, az automatikusan magabiztosabbá tesz.

4. Mosolyogj

A legtöbbünk - néhány morcos kivételtől eltekintve - ugyanolyan kedvesen bánunk azokkal, akik békésen, mosolyogva járnak az utcán. Ha ránk mosolyognak vissza mosolygunk, ez pedig növeli az önbizalmat. Bár ebben a maszkok által uralt világban ez nem megy olyan egyszerűen.

5. Szánj időt a barátokra

Társas lények vagyunk, szükségünk van társas kapcsolatokra és olyan emberekre, akik törődnek velünk, s akik számára pótolhatatlanok vagyunk. A barátságaink vagy párkapcsolataink nélkülözhetetlenek az önbizalmunk növeléséhez .

6. Utazz

Az utazással nagyon sok tapasztalatot és élményt gyűjtünk. Ha pedig tapasztaltabbak vagyunk, jobban meg tudunk birkózni a mindennapi életünk apró kihívásaival.

Forrás: Shutterstock

7. Légy ott másoknak

Ha bárkinek segítünk az nem csak neki esik jól, de a mi lelkünket is jó érzéssel tölti el. Ez pedig növeli az önbizalmunkat.

8. Próbálj ki új dolgokat

Ne aggódj: Önbizalmunk nem csak a siker által nő, hanem a kudarcok által is. Alapvetően bármit is élünk túl, az erősebbé és érettebbé tesz. Ezért mindig jót tesz az önbizalomnak, ha szembesülünk a kihívásokkal vagy kockázatot vállalunk, még akkor is, ha ezzel kilépünk a komfortzónánkból.

9. Tanulj meg nemet mondani

Mások számára a nem egy igen önmagadnak! Nemcsak a saját határaink ismerete, hanem azok tiszteletben tartása és betartatása is – önigazolás a tettekben.

10. Változtass testtartásodon

Nos, egy ilyen kis dolog is tud segíteni. Az egyenes testtartás biztonságot és önbizalmat jelez agyunknak, így mi is jobban érezzük majd magunkat.

11. Állj ki a véleményed mellett

Mindenkinek joga van a saját véleményéhez és ahhoz, hogy azt bármikor megváltoztassa és kifejezze. A vélemény nem más, mint gondolkodás és élettapasztalat eredménye. És ahhoz, hogy tovább tudjuk fejleszteni magunkat, időnként össze kell hasonlítanunk a gondolatainkat mások gondolataival.

12. Élvezd a szexet

Természetesen a szex nem hiányozhat az önbizalmi tippek és gyakorlatok listájáról! Testtudatosság, kikapcsolódás, szemléletmód módosítása, gondolkodás a semmiről, ha kiteljesedett szexuális életed van, akkor valójában nem alakulhat ki benned önbizalomhiány.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.