magazin ajándék nőknek karácsony karácsonyi ajándék ajándék
Azt hihetnénk, hogy egy nő mindennek örül, pedig ez távolról sincs így. A tévhit mögött talán az állhat, hogy mi nők empatikusabb lényünknél fogva, sokkal jobbam meg tudjuk játszani – jó szándéktól vezérelve persze -, hogy örülünk, csak, hogy ne bántsunk meg másokat. Számoljunk le ezzel végre!

Az évek alatt számtalanszor kellett magamra erőltetni hitelesnek tűnő mosolyt, amikor karácsonyi ajándékokat bontogattam. Tettem mindezt azért, hogy ne bántsam meg azt a személyt, akitől a meglepetést kaptam. Pár éve azonban rájöttem, hogy miként kell a környezetemben leszámolnom a haszontalan karácsonyi ajándékokkal. Mielőtt azonban erre a trükkre rávilágítanék, számba veszem, hogy mik a legnépszerűbb anti-karácsonyi ajándékok, amiket rendszeresen kaptam.

Parfüm

Nem szoktam méregdrága parfümfelhőben úszni, de bevallom, nem is a legolcsóbbat használom. Főleg, hogy mindig két üvegcse lapul a fürdőszobámban. Egy a hétköznapi dolgozós, rohangálós napokra, egy pedig a romantikus vagy jelentősebb alkalmakra. Aki egyszer is járt már nálam, az könnyedén lecsekkolhatta, hogy melyik ez a két márka és típus. Hittem én, ugyanis az évek alatt már legalább tíz különböző parfümöt kaptam, amiket ugyan tovább tudtam ajándékozni olyanoknak, akik valóban örültek is nekik, de ennek így mi értelme? Meg egyébként se kapjak már olyat, amit magamnak is rendszeresen megveszek.

Ékszer

Juj, ezzel lehet, hogy most kihúzom a gyufát sok nőnél, de én hülyét kapok attól, amikor ékszert kapok, főleg, ha azt a szerelmem adja. Kaptam már karkötőt, nyakláncot, fülbevalót, bokaláncot is, a páromtól, a nagyszüleimtől, baráttól, de soha egyszer sem sikerült eltalálniuk az aktuális stílusomnak és szokásomnak megfelelőt. Volt például, hogy aranyláncot kaptam, miközben én csak ezüstöt hordok. Ezt lehet persze figyelmetlenséggel magyarázni, az igazság azonban az, hogy ékszert nagyon nehéz nem a saját ízlésünk alapján választani, ezért a leggyakrabban az ilyen ajándék zsákutca.

Forrás: Shutterstock

Könyv

Rendben, könyvet mindig jó kapni, és én imádok olvasni, szeretem az első oldalba írt kedves üzeneteket, de életemben már olyan sok, az aktuális ízlésemtől távol eső könyv láttán színleltem már örömöt, hogy belefáradtam. Ez is hasonló az ékszerválasztáshoz. Én például a horror, krimi, orosz és fantasy történeteket kedvelem leginkább, épp ezért meg sem próbálkozom más műfajt kedvelő barátomat könyvvel meglepni, hiszen nem tudom, azokból melyik lehet jó.

Ajándékutalvány

Rendben, ez akár jól is elsülhet, ha valóban olyan üzletbe szól, amiben szeretek vásárolgatni. No, de mit kezdjek egy 5 ezer forintos utalvánnyal egy olyan boltban, ahol még egy szoknya is 20 ezerbe kerül, ráadásul az üzlet stílusa gyökeres ellentéte az enyémnek?

Ajándék lónak ne nézd a fogát. Szól a mondás, de gondoljunk csak bele, hogy ez mekkora butaság.

Valaki szeretne minket meglepni, időt és pénzt áldoz valamire, ami aztán jobb esetben tovább ajándékozásra kerül, a rosszabb forgatókönyv szerint meg egy szekrény mélyére. Nincs ennek értelme!

Ne hidd, hogy hálátlan luxus nimfa vagyok. Csupán úgy döntöttem, elkezdek év közben apró morzsákat hagyni azok számára, akik közel állnak hozzám. Ha választanom kell egy drága parfüm és egy harmad annyiba kerülő akril festék-készlet között, egyértelmű, hogy ez utóbbit fogom értékelni. Így tehát karácsony előtt 2-3 hónappal már elkezdem mondogatni, hogy milyen új íróra találtam rá, akinek még ez és ez a könyve érdekelne, vagy, hogy milyen újfajta vásznakkal szemezgetek mostanában... Nem direktben teszem, belefűzöm a beszélgetésbe, megemlítem egy közös nézelődés során.

Ami még fontosabb, én is figyelem a hasonló utalásokat, jelzéseket, hiszen én is szeretnék valódi örömet csalni a szeretteim szemébe. Ha most azt gondolod, hogy akik igazán fontosak egymásnak, pontosan tudják, hogy mire vágyna a másik, akkor álomvilágban élsz, vagy listát írsz a Jézuskának.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.