Budapest kikapcsolódás kirándulás tippek
Ha kiszabadulnál a városból egy kicsit, de már unod a szokásos túlzsúfolt kirándulóhelyeket, van megoldás. Számos alternatíva van még a szokásos Szentendre-Esztergom-Dobogókő hármason kívül. Mutatom az én kedvenceimet!

Ráckeve

Nagyon hangulatos Duna-parti kisváros, ráadásul nem olyan zsúfolt, mint a fővárostól északra fekvő társai. Több szuper látnivaló is akad, például egy hajómalom, egy szép szerb templom hangulatos kerttel, tűztorony (aminek a kilátójába is felsétálhatsz), és egy óriás csónak a folyó partján. Mindenképpen megér egy egynapos kirándulást.

Forrás: Fehérvári- Varga Judit saját képe

Zsámbék

Egy lenyűgöző középkori templomromot találhatunk itt, amiért már önmagában is megéri ellátogatni a kisvárosba. De ha már ott vagytok, tegyetek egy sétát a zárdakertben is! Ha Páty felé mentek, ejtsétek útba a hangulatos C'est la Vie kávézót, ami a pincesoron található. Franciás ételek, hangulat, finom sütik és kellemes környezet vár rátok.

Forrás: Fehérvári- Varga Judit saját képe

Bakonybél

Ez a csodálatos település már kicsit hosszabb utazást igényel, de nem kérdés, hogy megéri-e. A Bakony öleli körül ezt a községet, így ha szerettek túrázni, több napot is érdemes itt eltölteni. A Gyilkos-tó csak az erdőn át, egy kis sétával közelíthető meg (mindenképpen érdemes megnézni), de ha nem szeretnétek túrázni, önmagában a Szentkút-kápolnáért is érdemes ide ellátogatni. Található még itt egy bencés monostor és egy csillagda is.

Forrás: Fehérvári- Varga Judit saját képe

A község érdekessége továbbá, hogy itt alacsony a fényszennyezettség, és különleges hangulata van a településnek. Ha ellátogattok ide, és az időtök engedi, érdemes Zircet is útba ejteni, ott is akad látnivaló.

Vácrátóti arborétum

Ebben a botanikus kertben érdemes egy nagy sétát tenni. Sok érdekes látnivalót találunk a 27 hektár területen, és hangulatos sétautakon járhatjuk körbe a parkot. Az Egri csillagok és A Pál utcai fiúk című filmek egyes részeit is itt forgatták. Minden évszakban érdemes meglátogatni, mert más és más arcát mutatja.

Forrás: Fehérvári- Varga Judit saját képe

Bory-vár

Székesfehérváron található ez a csodálatos épület, ami nem más, mint egy szobrászművész és építészmérnök szerelmi vallomása: Bory Jenő építtette 40 nyáron át a feleségének. A várban (a hitvesi szeretet kápolnájában) Boryné szobra is megtalálható, de a magyar történelem számos nagy alakjáról találunk még itt szobrokat.

Forrás: Fehérvári- Varga Judit saját képe

Érdemes meglátogatni ezt a különleges épületet és a kertjét, mert itt tényleg kézzelfogható egy szerelmes férfi időtálló vallomása - ráadásul gyönyörű.

Kellemes kirándulást kívánok mindenkinek, használjátok ki a jó időt! :)

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)

Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.