Évek óta "mindenmentesen" étkezem, ám ez nem akadály, hanem inkább újabb lehetőségek kapuja. Olyan ételeket, alkotóelemeket fedeztem fel, amiket egyébként soha nem kóstoltam volna meg. Helyettesítek és kombinálok, alternatívákat gyártok, és ami a legfontosabb: nem a régi, megszokott ízeket keresem, hanem élvezem az újdonságokat.
Hihetetlen, de nem hiányzik a tehéntej és a búzafinomliszt. Megvan az alternatív megoldás, és szerencsére hamar felismertem, hogy mindenmentesen is szép az élet. Pedig nem eszem cukrot, élesztőt, glutént, tejet, gombát - és még sorolhatnám... De mindenre van másik verzió, csak nyitottnak kell lenni. Még csak nem is pénztárca kérdése a dolog.
Ma egy diós-gyümölcsös pitét készítettem, tej-, glutén- és cukormentesen. Az évek során rájöttem arra, hogy melyik ételhez milyen állagot, külsőt kell elérnem, hogy jó legyen - a gyakorlat pedig azt eredményezte, hogy én már nem mérek ki semmit főzés közben, hanem érzés szerint rakom bele az összetevőket.
Persze, ha egy kezdőnek ezt mondom, akkor kirohan a világból, hiszen ő nem érzi... Honnan is érezné? Kell a rutin, főleg, hogy a "mindenmentesben" a nagyi által gyúrt tésztákra sem alapozhatunk, mert itt mindennek más lesz az állaga ahhoz, hogy a végeredmény hasonló legyen. Ezért, hogy te is el tudd készíteni a receptet, mindent lemértem, hogy megoszthassam veled.
Természetesen a recept más gyümölccsel vagy krémmel is elkészíthető, ízlés szerint. Egy biztos: mindenképp egyszerű és isteni finom. Jó étvágyat hozzá!
Nyitókép: Shutterstock/ Tolvaj Vica saját képe
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.