Bókbezsebelős mártogatósok pár perc alatt! Tuti megnyalják mind a tíz ujjukat!
Már egyre többféle kész szósz közül válogathatsz a boltok polcain, de sajnos tény, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz. Ezért a túlcukrozott, tartósítószerekkel telenyomott és ízfokozókban gazdag változatok helyet készíts valami finomat, ami még egészséges is!
Ehhez a mártogatóshoz csak pár dolog szükséges, mégis rendszeresen óriási sikert aratok vele. Még nem volt olyan vendégem, aki ne imádta volna.
Tipp: A receptben nincs só, mert a feta sajt eleve sós, így erre a fűszerre külön nincs szükség.
Na, ez az a recept, amihez tényleg alig kell valami! Bevallom, én szeretem a lecsó ízvilágát, de a benne lévő zöldségek állagát nem... Aztán egy puccos esküvőn pürésítve tálalták számunkra előételként, és azonnal beleszerettem. Így született meg a lecsókrém, ami nagyszerű ötlet!
Tipp: A zöldségeket elég elnagyolva felvágni, mivel úgyis leturmixolod. NE fáraszd magad feleslegesen!
Más néven avokádókrém, mely igazi ízorgiát nyújt, ezért sokak nagy kedvence. Egyedüli fontos információ ennél a mártogatósnál, hogy az avokádónak MUSZÁJ érettnek lennie. Ezt onnan tudhatod, hogy ránézésre sötét színű, és ha megnyomod, akkor puha az állaga. Ha ez megvan, akkor a többi már gyerekjáték!
Tipp: A koriander erőteljes, aromás ízzel rendelkezik, így csak keveset használj belőle! Azonban elhagyni nem érdemes a receptből, mert ez adja meg a sajátos ízvilágát.
A mártogatósokat tortilla chips-szel, pitával vagy kétszersültekkel tálald, és várd a bókokat!
Jó étvágyat! ;)
Nyitókép: Shutterstock
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.