Gondolom, senkinek sem fut össze a nyál a szájában egy jó kis főtt brokkoli-párolt csirkemell-főtt rizs kombótól. Na, de amit most hozok, az aztán megmozgatja az ízlelőbimbókat! Mivel nem vagyok valami nagy szénhidrátos ember - legszívesebben fehérjét ennék fehérjével -, egy könnyen összedobható tavaszi sült husi orgiát hoztam el nektek. Hogy miért tavaszi? Mert a nyári grillszezont megelőzve és a téli rántott húsos szezont zárva, három ország ihlette sült csirkecombjai mellett tettem le a voksomat.
Egy korábbi cikkben már említettem, hogy én személy szerint nagyon száraznak találom a csirkemellet. Ezért amióta kapható a boltokban filézett csirkecomb, mindig azt veszek, ha baromfiról van szó. Szerintem tökéletes választás, hiszen nem annyira száraz, mint a csirkemell, de nem is túl zsíros. Külön előny, hogy nem szárad ki sütés után sem, tehát nagyobb adagot is le lehet sütni, hogy még másnapra is maradjon.
Amúgy ezt a három receptet a csirkének/pulykának bármelyik részéből el lehet készíteni. A teriyaki viszont különösen jó csirkeszárnnyal, míg az amerikai kefires tökéletes csirkemell falatkák formájában is.
A recepthez én 1 kiló csirkecombot használtam, ami adagonként 5 darabra jött ki. A mennyiségeket az 5 darab csirkecomb alapján tüntettem fel. Természetesen a chili, a fokhagyma és a gyömbér arányai ízlés szerint változhatnak.
Pácold egy éjszakán keresztül!
Másnap készítsd elő a lisztet a forgatáshoz!
A liszthez adj hozzá még sót, borsot és pirospaprikát! Ebben forgasd meg az első adag - kefires - csirkét, majd a forró kókuszzsírban vagy olajban süsd ropogósra!
A második adag csirkét - a szójaszószosat - pedig egy felhevített serpenyőbe egy kanál kókuszzsírba vagy olajba tedd bele, és a maradék szójaszósszal, valamint csirkecombonként 2 evőkanál barna cukorral süsd meg! A barna cukor meg fog karamellizálódni a szójaszószban, így gyönyörű sötétbarna színt fog kapni. Vigyázz, nehogy túlságos leragadjon a barna cukor a serpenyő aljára!
A harmadik adag csirkét - a lime-osat - sima lisztben forgasd meg, és szintén süsd aranybarna, ropogósra!
Ha minden csirkecomb megsült, akkor már csak a tálalás van hátra. Szórd meg a tetejüket friss korianderrel vagy petrezselyemmel! Jó étvágyat!
Balogh Blanka
Nyitókép: Shutterstock
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.