

Egyrészt, mert isteni finom. Másrészt, mert alig pár perces munka van vele, aztán maguktól elkészülnek a sütőben a fasírtocskák. Akinek úgy jobb, gluténmentes összetevőkkel is működtetheti! Aki pedig a felesleges olajtól óvakodik, sütheti szárazon: a tonhalban lévő zsiradék bőven elég a történetnek.

A tájékozott családanyák az értékes omega-3 zsírsavak miatt, a testépítők pedig a magas fehérjetartalma miatt hordják kilószám haza a tonhalat. Ezt a két értékes tulajdonságát turbóztam tovább zabpehellyel és lenmaggal. De nyugalom: az ízéről senkinek nem fog feltűnni, hogy még egészséges is!
- 150 g tonhalkonzerv (lecsepegtetve)
- 1 fej lilahagyma apróra vágva
- 2 db tojás
- 3 ek zabpehely
- 2 ek liszt (nálam zabpehelyből ez is)
- 1 ek lenmag vagy lenmagpehely
- 1 kk citromlé
- Só, bors
Az összetevőket összeforgatom egy tálban. A masszából két kanál segítségével lepényeket halmozok egy sütőpapírra. Igény és munkakedv szerint ölthetnek szabályos formát is, én jobban szeretem a szabálytalanságot. 180 fokon, 20 perc alatt készre pirítom őket. Pár csepp olajon akár serpenyőben is süthető. Tálald friss zöldségekkel és mártogatóval, saláta mellé, de szendvicsben is finom.

Jó étvágyat hozzá!
Videó: Virág alakú zöldséges falatkák

Nyitókép:Shutterstock
Mondd el Te mit gondolsz!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!