Egyrészt, mert isteni finom. Másrészt, mert alig pár perces munka van vele, aztán maguktól elkészülnek a sütőben a fasírtocskák. Akinek úgy jobb, gluténmentes összetevőkkel is működtetheti! Aki pedig a felesleges olajtól óvakodik, sütheti szárazon: a tonhalban lévő zsiradék bőven elég a történetnek.
A tájékozott családanyák az értékes omega-3 zsírsavak miatt, a testépítők pedig a magas fehérjetartalma miatt hordják kilószám haza a tonhalat. Ezt a két értékes tulajdonságát turbóztam tovább zabpehellyel és lenmaggal. De nyugalom: az ízéről senkinek nem fog feltűnni, hogy még egészséges is!
Az összetevőket összeforgatom egy tálban. A masszából két kanál segítségével lepényeket halmozok egy sütőpapírra. Igény és munkakedv szerint ölthetnek szabályos formát is, én jobban szeretem a szabálytalanságot. 180 fokon, 20 perc alatt készre pirítom őket. Pár csepp olajon akár serpenyőben is süthető. Tálald friss zöldségekkel és mártogatóval, saláta mellé, de szendvicsben is finom.
Jó étvágyat hozzá!
Nyitókép:Shutterstock
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.