

Annak ellenére, hogy olcsón lehet hozzájutni, rengeteg pozitív hatása van. Rosttartalma miatt például segíti az emésztést, és nagyon jól beilleszthető bármilyen fogyókúrába. Alacsony kalóriatartalma ellenére ugyanis rendkívül laktató. Ma éppen csirkemellet találtam a fagyasztóban, így azzal párosítottam.
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök (kb. 1 kilós)
- 1 kg csirkemell (2 pár)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 paradicsom
- 2 ek. kókuszolaj

- Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt vagy wokot - én az utóbbit nagyon szeretem, mert könnyen lehet benne forgatni az ételt anélkül, hogy folyton mellémenne, vagy kifröcsögne.
- A felforrósított olajban futtasd meg a cikkekre vágott hagymát, majd ha picit karamellizálódott, mehet bele a kockákra vágott csirkemell. Ízlés szerint sózd-borsozd, és amikor megpárolódott, vedd le a tűzről!
- A fűszerezéssel variálhatsz picit: ha kedveled a karakteres ízeket, tehetsz bele chilit, curryt, szerecsendiót vagy gyömbért is.
- A munka legnehezebb része a sütőtök felvágása. Ha ezt túlélted (én sosem úszom meg anélkül, hogy valamelyik ujjam balesetet ne szenvedjen), hámozd meg, majd kapard ki a belsejét, és kockázd fel a paradicsommal együtt!
- Dobálj bele mindent a wokba, és rotyogtasd össze! Ha túl sok a leve, akkor kanalazz ki belőle, hogy a végén sűrűbb szaftot kapj!

Nagyjából 10 perc múlva el is készül a remekmű, amit magában vagy rizskörettel is fogyaszthatsz. Tálaláskor a végeredményt díszítsd bazsalikomlevéllel, valamint egy félmaréknyi tökmagot is rászórhatsz.

Tipp: Ha szaftmániás vagy, akkor először csak a sütőtök egyik felét add hozzá a húshoz, majd a főzési idő felénél a maradékot. Így az egyik rész krémesen szétfő, a másik pedig ropogósan egyben marad. Nálunk bármelyik változat készül, pillanatok alatt elfogy.
Nyitókép: Shutterstock
Mondd el Te mit gondolsz!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!