Sajnos itthon nem ütközök lépten-nyomon egy tündéri kis tapas bárba, ahol a fejem felett lógó hatalmas sonkákat isteni finom házi kenyerek mellé kínálják. De ebben az indián nyárban könnyű mediterrán hangulatba kerülni - pláne, hogy még maradt a szuvenírbe hozott chorizóból és serrano sonkából egy kóstolónyi. Már csak egy kis házi kenyér hiányzik a tökéletes illúzióhoz.
Ezen felbuzdulva egy olívabogyós kenyérnek álltam neki, aminek olyan az illata, hogy még lépcsőházba kilépő szomszédoknak is összefutott a nyál a szájában. Mielőtt dühösen elkattintanátok azzal a felkiáltással, hogy dehogy fogtok ti órákig tésztát dagasztani, szeretnék megnyugtatni mindenkit: pár perc alatt össze lehet állítani, utána már csak a kelesztés és a sütés van hátra. Viszont ekkor már "magára hagyhatod" a kenyeredet - és megnézhetsz egy részt a kedvenc sorozatodból.
Hozzávalók:
Vigyázz: mivel ebben a házikenyérben nincs tartósítószer, ezért nagyon hamar romlik, ha nem fogy el. (De szerintem el fog.) Ha mégis marad belőle, 2-3 nap után érdemes betenni a fagyasztóba, majd amikor szükség van rá, 10 percre a langyos - olyan 100 fok körüli - sütőbe betenni, és máris fogyasztható.
Zseniálisan párosul hozzá a kecskesajt vagy a mozzarella. Azonban ha husira is vágysz, bármelyik nagyobb üzletben lehet kapni serrano sonkát, feketeerdei sonkát vagy füstölt lazac szeleteket, melyek tökéletesen passzolnak az olívabogyó karakteres ízéhez. De én az egyszerű megoldások híve vagyok, általában olívaolajjal, friss bazsalikommal és sóval tálalom.
Tökéletes vendégváró!
Balogh Blanka
Nyitókép: Balogh Blanka saját képe
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.