sütemény alma recept kosárka banán téli édesség
Ez valójában a franciák pitéje.

Egy omlós tésztából álló kis fészek, amit sok-sok gyümölccsel töltünk meg. Én sokáig azt hittem, hogy ez főként nyári süti, mert a bogyós gyümölcsök tűntek a legjobb töltelék megoldásnak, de aztán annyira megszerettem, hogy most már minden évszakhoz tudom aktualizálni!

Most a mini változatot mutatom meg Nektek, ami nem csak vendégváráshoz tökéletes, de a gyerkőc uzsonnás dobozába is remekül passzol!

Hozzávalók 12-14 mini galette-hez :

  • 140 g finomliszt
  • 20 g darált zabpehely
  • 3 ek. barna cukor
  • 80 g hideg vaj
  • csipet só
  • 2-3 ek. hideg víz
  • 2 alma
  • 1 banán
  • 2-3 ek. méz
  • 50 g durvára vágott dió
  • csipet fahéj

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel gyúrjuk tésztává. Min. 1 órát pihentessük a hűtőben!
  2. Közben pucoljuk meg az almákat, szeleteljük vékonyra, és locsoljuk meg egy pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  3. Ha a tészta eleget pihent, lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vékonyra!
  4. Szaggassunk belőle 10-12 cm átmérőjű köröket, amiket helyezzünk sütőpapíros tepsire!
  5. Vizezzük be a korongok szélét, és kb. fél centit körben hajtsunk vissza, ezzel kialakítva a galette peremét.
  6. Az így kialakult mélyedést töltsük meg 3-4 szelet almával és 1-2 szelet banánnal!
  7. A kész galette-ek tetejére csorgassunk fél teáskanál mézet, szórjunk rá egy kis durvára vágott diót, és hintsük meg fahéjjal!
  8. Előmelegített 150 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
    Forrás: iLDo saját képe

Nyitókép: iLDó saját képe

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.