

Egy omlós tésztából álló kis fészek, amit sok-sok gyümölccsel töltünk meg. Én sokáig azt hittem, hogy ez főként nyári süti, mert a bogyós gyümölcsök tűntek a legjobb töltelék megoldásnak, de aztán annyira megszerettem, hogy most már minden évszakhoz tudom aktualizálni!
Most a mini változatot mutatom meg Nektek, ami nem csak vendégváráshoz tökéletes, de a gyerkőc uzsonnás dobozába is remekül passzol!
Hozzávalók 12-14 mini galette-hez :
- 140 g finomliszt
- 20 g darált zabpehely
- 3 ek. barna cukor
- 80 g hideg vaj
- csipet só
- 2-3 ek. hideg víz
- 2 alma
- 1 banán
- 2-3 ek. méz
- 50 g durvára vágott dió
- csipet fahéj
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit robotgéppel gyúrjuk tésztává. Min. 1 órát pihentessük a hűtőben!
- Közben pucoljuk meg az almákat, szeleteljük vékonyra, és locsoljuk meg egy pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- Ha a tészta eleget pihent, lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vékonyra!
- Szaggassunk belőle 10-12 cm átmérőjű köröket, amiket helyezzünk sütőpapíros tepsire!
- Vizezzük be a korongok szélét, és kb. fél centit körben hajtsunk vissza, ezzel kialakítva a galette peremét.
- Az így kialakult mélyedést töltsük meg 3-4 szelet almával és 1-2 szelet banánnal!
- A kész galette-ek tetejére csorgassunk fél teáskanál mézet, szórjunk rá egy kis durvára vágott diót, és hintsük meg fahéjjal!
- Előmelegített 150 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Forrás: iLDo saját képe
Nyitókép: iLDó saját képe
Mondd el Te mit gondolsz!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!