Mi az a szemöldöklaminálás és a szempillalifting?

Az elmúlt években a szépségiparban számos új kozmetikai eljárás látott napvilágot, amelyek segítségével a megjelenésünket még tökéletesebbé varázsolhatjuk – minimális időráfordítással. A két legnépszerűbb ilyen kezelés mostanában a szemöldöklaminálás és a szempillalifting.

Az idő pénz – szokták mondani, de az idő kincs is, amelyet bizony nem szívesen pazarlunk, főleg, ha a reggeli készülődésről van szó. Márpedig a tökéletes szemöldök megformázása, valamint az íves, hosszú pillák megalkotása nem 2 perc... Főleg, ha arra törekszünk, hogy az összhatás természetes és hibátlan legyen, arról nem is beszélve, milyen jó lenne reggelente úgy ébredni, hogy mind a szemöldökünk, mind a szempillánk rendezett és gyönyörű.Szerencsére ma már erre is akad megoldás, például a szemöldöklaminálás és a szempillalifting.

Mi az a szemöldöklaminálás?
A szemöldöklaminálás egy olyan kozmetikai eljárás, amelynek alkalmazásakor a szakember a szemöldökszálakat irányba fésüli és fixálja egy speciális anyag segítségével. Ne féljünk, nem egy műanyag bevonatot kap a szemöldökünk, csupán egy rendezettebb, egyenletesebb és dúsabb hatást, amely ráadásul még tartós is, főleg, ha festéssel és formázással kombinálja a kozmetikus.

A szemöldöklaminálás akkor ajánlott, ha határozottabb, mutatósabb szemöldökre vágyunk, de nem szeretnénk se sminktetoválást, sem pedig minden nap hosszú időt eltölteni a szemöldök formázásával. A szemöldöklaminálás nagyjából 6 hétig marad tartós.

Forrás: Shutterstock


Mi az a szempillalifting?
A szempillalifting, akárcsak a szemöldöklaminálás egy tartós eljárás, amelynek célja, hogy minél hosszabbnak és dúsabbnak tűnjenek a saját szempilláink. Itt nincsenek pótpillák, mint a 2, 3 vagy sok D-szempillaépítésnél, a szakember csak és kizárólag a saját pilláinkat „turbózza fel", azaz varázsolja sokkal hosszabbá és íveltebbé egy speciális anyag segítségével.

A szempillalifting akkor ajánlott, ha természetes, nem spirálozott vagy épített hatású, de tényleg látványos, hosszú szempillákat szeretnénk. Nyáron különösen jól jöhet egy ilyen eljárás, hiszen a strandon vagy egyéb vízparton nem kell azon aggódnunk, hogy elmaszatoljuk a szempillaspirálunkat, ráadásul a szempillalifting akár 6-8 héten át is tartó eredményt nyújt.


Miért jó a szemöldöklaminálás és a szempillalifting?
A szemöldöklaminálás és a szempillalifting két olyan tartós kozmetikai kezelés, amelyek segítségével kifejezőbbé és jellegzetesebbé válhat a megjelenésünk, hiszen mind a szemöldök, mind a szempilla erőteljesen befolyásolja az arcunk karakterét. Ráadásul mindkét eljárás teljesen fájdalommentes, egyszerű, az eredmény pedig azonnal látható. A kezelések nagyjából 45-60 percet vesznek igénybe, az eredmény pedig akár 6-8 hétig is tart, így radikálisan csökkenthetjük általuk a sminkelésre szánt időt, nyáron vagy sportoláskor pedig még az elmaszatolódás veszélye sem fenyeget.