Állj ellen, avagy így NE csald meg a párodat!

A hűtlenség rossz, ugyanakkor kevés olyan ember van, akit a párkapcsolatai alatt legalább egyszer ne érintett volna meg a megcsalás szele. Gyakran bizony nem egyszerű ellenállni a bűnös kísértésnek, de még egy rosszul működő kapcsolatban is van arra mód, hogy ne lépd át azt a bizonyos határt.

Arról, hogy a hűtlenség megbocsájtható-e, most nem fog szó esni. Induljunk ki abból, hogy szeretnéd elkerülni. Mielőtt azonban beleugrunk az elkerülési taktikákba, tisztázzuk le, mi számít megcsalásnak.

A szex egészen biztosan idetartozik, de tegyük mellé még a csókot is. Azt gondolom, ezekre szinte mind hűtlenségként gondolunk. Ám az, hogy egy kedélyes csetelés, képek küldözgetése, egy jóízű beszélgetés keretén belül megejtett kávézás kiüti-e a biztosítékot, már nem annyira egyértelműen.

Alapvetően az, hogy kinek mi számít párkapcsolati árulásnak, érdemes lenne már a szerelem kezdetekor beszélgetni. Így lefektetve egy keretrendszert, amit vagy elfogad minkét fél, vagy nem. Ha megállapodás születik, akkor onnantól kezdve jogosan mehet a számonkérés is. 

Ez pedig ránk is igaz! Tehát tudjuk, mi az a határ, amit nem léphetünk át, ha szeretnénk megőrizni a párkapcsolatunk békéjét.  

A hűtlenség gondolatával való játszadozás – főként egy hosszú távú kapcsolat esetén – azonban szinte elkerülhetetlen. Ám hatalmas különbség van a között, hogy egy munkatársunkkal simulós, csókolózós táncot lejtünk a céges bulin, vagy csupán átfut az agyunkon, vajon milyen lehet az ágyban.

Forrás: Shutterstock

Lássuk hát, milyen módszerek is vannak, amivel elkerülheted, hogy megcsald a párodat!

  • Sose kezdeményezz! - Egy ártatlan flörttel felbátoríthatod annyira a harmadik felet, hogy utána az „ostromának" már nem fogsz tudni ellenállni.
  • Tudj nemet mondani! - Lehetséges, hogy vonzódsz valakihez, de sosem közelednél felé, a kedvességedet és közvetlenségedet ő viszont félreérti... Ilyenkor kell felnőttként viselkedned, és nemet mondanod egy közös ebédre, vagy arra, hogy hazavigyen autóval.
  • Ne bátorítsd! - Élvezed, ha a párodon kívül máson is érzed, hogy szívesen eltöltene veled egy intim órát? Hidd el, ez még nem bűn, ám, ha csak azért, hogy magadat jobb nőnek érezd, bátorítod a másikat, könnyen kerülhetsz olyan szituációba, amikor már te is akarni fogod azt a bizonyos órácskát kettesben.
  • Ne legyen ő a titkod! - Egy munkatárs, egy évfolyamtárs, valaki az edzésről... bárki bekerülhet a képbe, aki megmozgathatja a fantáziádat. A probléma ott eszkalálódik, ha már nem mered megemlíteni a nevét a párod előtt. Ez egy intő jel, hiszen ebben benne van, bizony azért titkolod, mert érzed, a kapcsolatotok túl ment azon a bizonyos határon.
  • Ne lépj fájdalomból! - Lehetséges, hogy a pároddal épp egy kisebb mélypontot éltek meg, amiben szomorúbb vagy, esetleg sértett. Ilyenkor a harmadik felet is másképp látod; vonzóbbá válik. A negatív érzésekből meglépett megcsalások eredménye, az esetek nagyon nagy százalékában mindig a megbánás.
  • Csak óvatosan az alkohollal! - A gátlásoldó pia bizony rossz tanácsadó, hiszen nem tudod reálisan felmérni a tetteid következményeit. Ami akkor egy ártatlan csóknak tűnik, az bizony másnap egy egész kapcsolatot tehet tönkre.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek