szabály kibeszélő férfi együttélés
Ha heteroszexuális nő vagy, nincs könnyű dolgod, férfit kell tartanod. Márpedig akinek volt már valamilyen kedvence, jól tudja: tíz százalék öröm, kilencven százalék munka.

Kezdők és középhaladók számára mutatom be a férfitartás szabályait.

1. Türelem

A férfi nevelése óriási türelmet igénylő, hosszú folyamat. Rengeteg kitartásra lesz szükséged ahhoz, hogy legalább minimális eredményt elérj abban, amin változtatni szeretnél. Ha nincs tengernyi türelmed, bele se vágj, nem fog menni. Kulcs a következetesség! Ha nem vagy következetes, netán kevert, nem kristálytiszta üzenetekkel operálsz, nem fogod elérni a célod! A férfi ugyanis alapvetően intelligens élőlény, gyakran valamilyen oknál fogva mégis lomhább a gondolkodása, mint a medvének.

Forrás: Shutterstock

2. Higiénia

A férfi sok mocsokkal jár, ehhez hozzá kell szoknod. Bizonyos mértékű öngondoskodásra, igényességre rá fogod tudni venni, ha beleteszed a kellő energiát, de nagy csodát ne várj! Ha úgy döntesz, hogy belevágsz a férfitartásba, számolnod kell a takarítószerekre kiadott költségeid jelentős növekedésével.

3. Táplálás

A férfi élelmezése is összetett dolog, általános jellemzőjük, hogy nagyon sokat esznek. Nem elég, hogy sokat esznek, még válogatós is a legtöbb. Érdemes kipuhatolnod, hogy milyen jellegű ételeket adtak neki a születése után egészen addig, míg felnőtt egyed nem lett. Ha ez megvan, akkor célszerű ahhoz igazodnod, általában nem sokat panaszkodnak, ha ismerős az, amit a táljukba teszel.

4. Szexualitás

Ez a pont azon kevés elemek közé tartozik, amiért megéri férfit tartani. Azonban ez sem problémamentes, szintén tudatosan kell nevelned a férfidat arra, hogy úgy cselekedjen az ágyban, ahogy az neked igazán jó. Légy ebben is határozott és szigorú, máskülönben nem fogod tudni rábírni a helyes cselekvésre! A férfi bármikor nyitott a szexualitásra, ha mégsem, akkor el kell vinned orvoshoz.

Forrás: Shutterstock

5. Munka

Ez az egyik legnehezebb pont. A férfi rendkívül lusta teremtmény, a legtöbb csak akkor mozdul meg, amikor már igazán muszáj. Pontosan ez a titok nyitja: ügyesen kell megteremtened azt a helyzetet, amiben már kénytelen cselekedni. Tudasd vele, hogy ha nem kezd magával valamit, hamar megválhatsz tőle! Ha kevésbé radikális eszközt keresel, mindig jó ösztönző számára a táplálék és a szex.

6. Szórakoztatása

A macskának elég egy fonal gombolyag, a kutyának egy bot. A halaknak elég, ha néha megkocogtatod az akvárium falát. A férfi ezzel szemben folyamatosan új ingereket keres, ha ezt nem kapja meg, akkor hamar elunja magát, és letargiába esik. Különösen szereti, ha más férfiakat láthat egymással küzdeni, ezt általában két kisebb csoportba verődve teszik, valamilyen apró tárgyat kergetnek egy földre rajzolt téglalapon belül, a lábukkal vagy a kezükkel.

7. Érzelmek

A férfival igenis lehet érzelmi kapcsolatba kerülni, bár sokkal nehezebb, mint a macska vagy a kutya esetében. Sokak szerint még egy hüllő is több érzelmet ad, mint a férfi, viszont a helyzet nem ennyire rossz. Ismét óriási türelmet, sok-sok tudatos nevelést igénylő pont. Fontos, hogy hónapokon, akár éveken keresztül gyengéden bánj a férfiddal, így némi szerencsével elérheted, hogy kimozduljon a hideg szikla állapotából.

+1. Megértés

A férfi nagyon sok megértést igényel. A létezésének egyik legnagyobb nehézsége az, hogy folyamatosan más férfiakkal kell együtt lennie. Ez azért kellemetlen nekik, mert mindegyik rendkívül agresszív, ha összekerülnek. Roppant egyszerű az interakciójuk, a legnagyobbat követik, gondolkodás nélkül. A kisebbek viszont folyamatosan viaskodnak a második, harmadik, sokadik pozícióért. Ha a te férfid csak sokadik a sorban, akkor különösen frusztrált lesz, a szokásosnál is több törődést és türelmet igényel. Sajnos azonban azzal sem könnyíted meg igazán a dolgod, ha egy különösen nagy példányt tartasz, az más okokból lesz folyamatosan dühös és agresszív. Ha nincs kivel viaskodnia, akkor a létezése egészével fog, így szinte mindegy, hogy mekkora.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.