Van, amikor jobb telefonon keresztül szakítani

A szakítás mindig fáj, de ez az érzés enyhíthető, ha megfelelő módon tálaljuk a dolgot. Szinte mindenhonnan azt hallani, hogy ez csak személyesen lehetséges, pedig telefonon keresztül is lehet kulturáltan szakítani.

Amennyiben módodban áll, érdemes személyesen elmondani a másiknak, hogy szeretnéd az életedet nélküle folytatni. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor ez nem működhet.

 

Mikor ér telefonon keresztül szakítani?  

A távkapcsolatok nagy részénél ajánlott a szakítási vágy azonnali közlése.Miért? Nos, lehetséges, hogy csak havonta – vagy még ritkábban – találkoztok személyesen, ugyanakkor a telefonon való beszélgetés a távkapcsolatotokban megszokottá vált. Amennyiben úgy döntöttél, nem akarod tovább folytatni a dolgot, jobb, ha ezt minél előbb a másik tudtára adod. Ne várj a következő személyes találkozóig, hiszen ez azt jelentené, hogy becsapod addig a másikat, aki lehet, hogy miattad vesz ki szabadnapot, költ el sok pénzt a hazaútra, vagy épp te tennéd ugyanezt. Hívd fel, szánj rá annyi időt, amennyit csak kell és mondd el neki az érzéseidet, valamint hagyd, hogy ezt ő is megtegye. Hidd el, ez még mindig jobb, mintha heteken át eljátszanád a szerelmest, majd a várva várt találkozón közölnéd, hogy hoppá, te inkább szakítanál a romantikus együttlét helyett.
Erős a gyanúd, hogy rosszul fogja viselni, netán még félsz is tőle.Ne szépítsük, nők és férfiak egyaránt képesek az agresszióra párkapcsolaton belül, ami csak fokozódhat, ha szakítanak velük. Amennyiben úgy érzed, a te – hamarosan ex – párod esetén is fennáll ennek az esélye, akkor inkább biztonságos távolságból tedd meg, és telefonon keresztül szakíts. Ha mégis a személyes elválás mellett döntesz, vigyél magaddal valakit, aki, ha kell, segíteni tud neked.
Úgy érzed, személyesen elgyengülnél, és adnál egy 100. esélyt a rosszul működő kapcsolatotoknak...Ne érezd magad ettől gyávának! Ha alaposan végiggondoltad, és arra jutottál, a közös időtöket szeretnéd lezárni, de attól tartasz, a boci szemeivel és némi lelki zsarolással újból képes lesz elérni, hogy folytasd azt a kapcsolatot, amitől már rég szeretnél szabadulni, akkor használd a telefont. Ez kellő távolságot biztosít a bűvkörétől.

Forrás: Shutterstock

Miként történjen a telefonos szakítás?  

Sose üzenet formájában tedd! Hiába vagytok mindketten gyakorlott üzenetváltók, az efféle írásbeli kapcsolódás egy ilyen szituációban nem nyújt elegendő teret a párbeszédhez. Két választásod van: telefonhívás vagy videóhívás.

Nem kell napokkal előtte készítened hozzá a terepet, elég csak jelezned a másiknak hívásban, hogy szeretnél vele valamiről komolyan beszélni. Természetesen fontos, hogy egyikőtök se legyen épp boltban, az utcán vagy épp egy házibuliban. A legjobb, ha úgy szervezed, ő is és te is a saját otthonotokban legyetek. Amennyiben együtt éltek, úgy te menj át a szüleidhez, egy jó barátnődhöz.
Miután elmondtad, és át tudtátok beszélni az érzéseiteket, ne akard egyből azt is megtárgyalni, hogy az egymásnál lévő cuccaitokat ki, mikor és hova vigye. Hagyj időt a másiknak! Ha igénylitek, beszéljetek később is!

A telefonos szakítás tehát nem arról szól, hogy felhívod azzal a szöveggel, hogy „Hali, szakítok veled, csá!". Legyen elég időd arra, hogy meghallgasd őt is. Egyszer nagyon fontosak voltatok egymásnak, ezt tartsd szem előtt!

Nyitókép: Shutterstock