magazin kibeszélő párkapcsolat tanácsok
Rengeteg lista kering a neten arról, hogy melyek azok a mondatok, amiket egyetlen férfi sem akar hallani egy nőtől. Vettük, jegyeztük, de akkor tessék átfutni, hogy mi nők mitől kapunk frászt!

Sokfélék vagyunk, kár lenne általánosítani, mégis van pár „piros gomb" melyek nyomogatása a legtöbb nő esetében nem tanácsos. A megfelelő hangsúly és hangszín megválasztásán túl, érdemes odafigyelni a mondatok tartalmára is. Elég egy aprócska hiba, egy ártalmatlannak hitt elszólás és kő kövön nem marad.

„Fáradtnak tűnsz"

Tehát sz*rul nézek ki? Azt hiszed, én nem látom? Muszáj még a szememre is hányni? Hogy milyen az arcom, függhet a kialvatlanságtól, a hetek óta kínzó allergiától, a menstruációs ciklusomtól és sorolhatnám. Ha egy kedvesebb mondattal, gesztussal mosolyra fakasztanál, az sokat szépítene rajta.

„A volt barátnőm..."

Nem tudod jól befejezni, ezért inkább ne beszélj róla egyáltalán. Ha szidod az a baj, ha magasztalod, akkor az. Mindenki tudja, hogy nem ő volt az első, de nem jó ezzel konkrét példákon keresztül szembesülni.

„Anyám szerint..."

Na, az pont nem nagyon érdekel senkit, feltéve, ha utána fényezés következik, bár az meg gyanús... Lehetőleg hagyj ki minden nőt kettőtök kapcsolatából és próbálj csak a párodra koncentrálni. Az összehasonlítgatások sohasem sülhetnek el jól.

„Túl jó vagy hozzám"

Tipikus szakítós frázis. Végtelenül fájdalmasan hangzik, hiszen azt sugallja, hogy hiába törekedtünk tökéletességre, végül pont ez lett a vesztünk.

„Tényleg ezt akarod felvenni?"

Egy órája válogatok, végre összeállt a fejemben a tökéletes szett, teljes harci díszben belibbenek elé, és akkor tessék. Ha valami nem stimmel a szettel, legalább mondd meg, hogy mi a baj vele (kíméletesen!) és/vagy javasolj helyette valami mást.

„El kell mondanom valamit / Beszélnünk kell"

Felesleges dráma, már a vélhetően rossz hír elején. A legrosszabb, ha rövid szöveges üzenetként küldöd, és hosszú órákat hagysz „kombinálásra". Vajon mit akar mondani? Kirúgták? Beteg? Elhagy? A rossz hírt inkább személyesen közöld, nem kell a hangulatkeltés.

Forrás: Shutterstock

„Csalódott vagyok"

Menten görcsbe rándul a gyomrunk és előtör gyermeki bűntudatunk. Nagyon erős, szívbemarkoló, felejthetetlen mondat, bármi is következik utána. A csalódottság, sokkal mélyebb érzés, mint a düh, így ha ezt mondod, nem egy tettünket, hanem egész lényünket bírálod.

„Most nem vagyok olyan hangulatban"

Vékony jég. Gyors és elfogadható indoklás szükséges utána. Te is lehetsz fáradt, beteg, rosszkedvű (bár ezekre általában ráérzünk és ilyenkor nem is szoktunk próbálkozni), ez teljesen természetes. Ha viszont többször is előfordul, óhatatlanul felmerül bennünk egy sor aggasztó kérdés:

Velem van a baj? Már nem kíván? Van valakije?

„Minek menjünk el, inkább rendeljünk vagy főzz valamit"

Egy beígért romantikus vacsora alól, nem szerencsés a fenti mondattal kibújni. Hidd el, egyáltalán nem ugyanaz. Mi nők, szeretünk kiszakadni a hétköznapokból, élvezzük, ha kicsíphetjük magunkat és új ingerekkel gazdagodhatunk. Ha úgy könnyebb, nekünk ez az előjáték része, ami után Te is jobb eséllyel számíthatsz kellemes befejezésre.

„Ez meg ki volt?"

Mintha ez a kérdés, a Ti listátokon is rajta lenne, nem? Lehetett a főnököm, a futár, az orvosom, a kéményseprő, akárki. Egészen biztos lehetsz benne, ha a szeretőm lett volna, nem vettem volna fel.

A gyűjtés korántsem teljes. Ha valamit hozzátennél, dobd be a "Kibeszélőn".

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.