magazin kibeszélő párkapcsolat szakítás
Tippek szakítás utánra.

Képtelen vagy teljesen elengedni? Kimondtad, hogy legyen vége, pár héttel vagy hónappal később mégis újra mellette ébredsz? Te is benne vagy nagy merítéssel abban, hogy vissza tud térni az életedbe. Amennyiben valóban ki akarsz kerülni a hatása alól, mutatom, mit tegyél!

Minden nő életében legalább egyszer akad egy olyan pasi, akit kívülről nézve tudjuk, hogy csak rombol minket, nem bánik jól velünk, mégis időről-időre a bűvkörébe kerülünk, és adunk még egy esélyt. Az ilyen se veled, se nélküled kapcsolatoknak azonban most azonnal véget kell vetni, mert nagyban rombolja az önbecsülésedet, a hitegetéssel önámításba ringatod magad, lefoglalja az idődet, az energiádat, amiket olyan dolgokba fektethetnél, mint az önfejlesztés, vagy épp egy másik kapcsolat.

A leggyakrabban bár kimondod, hogy „Elég volt, tűnj el az életemből!", mégsem teszel meg mindent ezért, nyitva hagysz hátsó ajtókat, támadási felületeket.

Összeszedtem 6 olyan dolgot, amit meg kell tenned egy szakítás után, hogy még véletlenül se térhessen vissza az exed az életedbe.

1. Ne kutakodj! Lépj tovább, ne nézelődj a közösségi oldalain, hiszen ezeket láthatja, egy véletlenül lekattintott lájk visszavonás után is bekerül a jelentéseibe, a sztorikról nem is beszélve. Lehet, hogy a szíved még felé húz, de, ha az agyaddal eldöntötted, engedd, hogy az irányítson. A legjobb, ha te oldalaidról is eltávolítod a fotókon lévő megjelöléseit, ezzel is csökkentve a közös dolgokat, a kapcsolatfelvétel esélyét.

2. Légy rideg és célra törő, ha mindenképp beszélnetek kell. Előfordulhat, hogy munka, család vagy más közös dolog miatt szakítás után is beszélned kell vele. Ebben az esetben tarts be néhány fontos szabályt: ha lehetséges, csak írásban kommunikálj, ne kalandozz el, légy rövid, ne személyeskedj, ne menj bele a nosztalgiázásba!

3. Ne tarts meg tőle emlékeket! Születésnapra kapott plüss maci, karkötő, szerelmes levél, szárított rózsák, egy véletlenül nálad felejtett póló, pulcsi... mind menjen csak vissza szépen a feladónak.

Forrás: Shutterstock

4. Ne engedd, hogy halogassa a saját cuccai átvételét, vagy, hogy visszatartsa a tiédet. Ne engedj a kávéval kínálásnak, épp ezért lehetőleg lakáson kívül történjen a csere, sőt, a legjobb, ha az átadásnál van veled egy barátod, aki segít erősnek maradnod.

5. Sose idealizáld! Hajlamosak vagyunk arra, hogy egy idő után csak a jóra és szépre emlékezzünk. Nem azt mondom, hogy ez rossz, de fontos emlékeztetni magad a rossz dolgokra is, azokra, amik miatt végül a szakítás mellett döntöttél. Reálisan éljen róla a kép a fejedben. Ez egy idő után nehéz lehet, épp ezért írd le, mi jellemezte a kapcsolatotokat, gondolj vissza rá még akkor is, ha nehéznek tűnhet, vagy fájdalmasan érint.

6. Fontos, hogy gyűjtsd a visszajelzéseket másoktól. Sose gondold, hogy annyi baj van veled, melyek miatt csak ő tudott elviselni. Önbizalom építésre fel, ha kell szakemberrel, de gyakran elég csak kicsivel több időt töltened a barátaiddal, akik feltétel nélkül szeretnek és elfogadnak. Kérd meg őket, hogy írják össze például öt jó tulajdonságodat, ezeket pedig használd mantrázásként.

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.