5+1 érv az arcmasszázs mellett

Szerencsére nekünk, modern nőknek, számos csodaszer áll rendelkezésünkre, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és hogy minél tovább megőrizzük a szépségünket. A profi arcápolók, sminktermékek mellett azonban néha érdemes bevetni ősi módszereket is.

Megkímélt állapotú modern nők

Lássuk be, jó korban születtünk. Én mindig azt mondom, amikor rácsodálkoznak, hogy közel a negyedik X-hez milyen jól nézek ki, hogy megkímélt állapotú vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozom, nem kelek fel a gyermekemhez éjszaka vagy nem suvickolom a lakást, hanem azt, hogy egyrészt figyelek magamra, másrészt pedig a régi idők asszonyaihoz képest, sokkal több lehetőségem van a szépségápolás terén is.
De nem csak én, hanem a mai nők nagyobb százaléka, szintén megkímélt állapotú, hiszen nem kell a patakra járni hétfőnként, hogy ott kézzel végezzük el a heti mosást, megteszi helyettünk a mosógép bármikor. Nem kell seprűvel kergetni a porcicákat vagy kivonszolni a szőnyeget a porolóhoz, mert a porszívó gyorsan felszippant minden koszt. Csirkét sem kell etetni,disznót sem kell vágni, megkapjuk a vasárnapi ebédhez valót a szupermarketben, konyhakészen. Nem is csoda, hogy mi, modern nők sokkal jobban nézünk ki egy bizonyos kor után is, mint nagyanyáink. Emlékszem, amikor gyerekként vidékre mentünk, ott a negyvenéves már vénasszonynak számított és jobbára úgy is festett.

Modern csodaszerek és hagyományos praktikák

Mi azonban – ha figyelünk magunkra - a negyvenes éveinkhez közeledve is úgy festhetünk, mint a kezdő harmincasok. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a csodakencék és szérumok, a helyes táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel, a rendszeres mozgás és olyan hagyományosnak mondható praktikák is, mint amilyen az arcmasszázs.

A masszázs ugyanis nem valami új keletű hóbort, szinte egyidős az emberiséggel, amelyet nem csak szépészeti, de gyógyászati céllal is alkalmaztak például az ókori egyiptomiak és görögök.
A középkorban Európában feledésbe merült ez a módszer, hiszen abban az időben minden világi hívságot vagy a testtel való törődést ördögtől valónak találtak. Ezt követően nehezen tört utat magának ismét a masszázs, manapság azonban újra elismert módszerré vált mind a gyógymasszázs, mind a lazító, kényeztető változat, sőt a szépségiparban is egyre nagyobb teret hódít.

Forrás: ShutterstockSokak számára a masszázs még ma is csak valami kellemes dögönyözést jelent, holott a jó és célzott masszázs komoly egészségmegőrző hatásokkal is bír, az arcmasszázs pedig segít abban, hogy minél fiatalosabbak maradjunk.

 

Az arcmasszázs előnyei

Az idő múlásával a bőrünk veszít a víztartalmából, az izmaink elkezdenek gyengülni, így az arcunk a gravitációnak köszönhetően (is) megereszkedik, kontúrját veszti és ráncosodni kezd.

A kellő szakértelemmel végzett arcmasszázs azonban:

  • felpezsdíti a vért
  • stimulálja a nyirokkeringést
  • segít megőrizni a bőr feszességét és rugalmasságát
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket
  • általa a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is bejuthatnak
  • oldja a stresszt

Hiszed vagy sem, a rendszeres arcmasszázs segít, hogy ne fogyjon ki az izomzat a bőröd alól, és így ne essen össze az egész arcod. Akik kifejezetten vékonyak vagy sokat fogyókúráznak, azoknak egy bizonyos kor után nagyon beesetté válhat az arcuk, míg a teltebb pofinál a ráncosodás és a megereszkedés okozhat gondot.
Ezért én azt vallom, érdemes mindenkinek eljárnia arcmasszázsra, hogy minél tovább megőrizzük fiatalos kinézetünket.

Ezek is érdekelhetnek